Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΕ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕΠΟΛΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν στο Καματερό και στα Σεπόλια οι δυο πρώτες εκδηλώσεις –συσκέψεις στις δυτικές συνοικίες, όπου το ΚΚΕ(μ-λ) κατέθεσε ανοιχτά την πρότασή του για τη συγκρότηση επιτροπών ενάντια στη φτώχεια.
Με καλέσματα σε οργανώσεις, συλλογικότητες της γειτονιάς αλλά και ανέντακτους αγωνιστές επιδιώχθηκε σε μια πρώτη συνάντηση να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο και ο χαρακτήρας μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.
Εισηγητικά τέθηκε μέσα από το ζήτημα της κρίσης και των συνεπειών της, το πλαίσιο των αρνητικών εξελίξεων που προδιαγράφονται για τα εισοδήματα και την εργασία, αλλά και η ανάγκη ο λαός να οργανώσει τις αντιστάσεις του.
Εξηγήθηκε ότι οι επιτροπές και πρωτοβουλίες αντίστασης στη φτώχεια και την ακρίβεια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα σωματεία, τις ομοσπονδίες ή τα εργατικά κέντρα στη διεκδίκηση και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Αλλά μπορούν να γίνουν ο πυροδότης ενός κινήματος πολιτικής διαμαρτυρίας που θα αγκαλιάσει το σύνολο των εργαζομένων και θα αποτελέσει παράγοντα πίεσης και ενεργοποίησης στα πλαίσια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση διεκδίκησης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, αναγκάζοντας πολλούς να πάρουν θέση.
Στα καλέσματα κατά βάση ανταποκρίθηκε περισσότερο ο κόσμος της γειτονιάς, ενώ από οργανωμένες δυνάμεις παραβρέθηκε και στις δυο εκδηλώσεις αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περιορισμένη ήταν η συμμετοχή δυνάμεων από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Στις εκδηλώσεις τέθηκε ωστόσο η ανάγκη να ανοίξει μια διαδικασία μαζέματος υπογραφών με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει μια ανοικτή συγκέντρωση στις γειτονιές όπου εκεί να αποφασιστεί η συγκρότηση επιτροπών, αλλά και να αποφασιστεί το περιεχόμενο της δράσης τους.