Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

Η Τρομοκρατία Δε Μας Σταματά…

Τη Δευτέρα 17/11 οι φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου και υπερασπίζονταν τον πολιτικό τους χώρο, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων τους και το άσυλο, δέχτηκαν τη φασιστική-τραμπούκικη επίθεση 250 κρανοφόρων-ροπαλοφόρων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Με το πρόσχημα της κατάθεσης στεφανιού για να «τιμήσουν» τους αγωνιστές του Νοέμβρη του ΄73 πέταξαν ξύλα, πέτρες και κροτίδες, χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 4 φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο. Και σα να μην έφτανε αυτό, την Πέμπτη 20/11 150 Δαπίτες- ΟΝΝΕΔίτες επιτέθηκαν σε φοιτητές του συλλόγου γεωπονίας-μέλη της ΕΑΑΚ όταν αυτοί ανάρτησαν στο τραπέζι τους την καταγγελία του συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Το αποτέλεσμα ήταν 2 φοιτητές στο νοσοκομείο, ο ένας μάλιστα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Προκλητική ήταν η στάση της Πανσπουδαστικής που κατήγγειλε τους «αριστεριστές» και τους απέδιδε ευθύνες για τη συκοφαντία του αγώνα, τη μη υπεράσπιση του ασύλου και τη «στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας στο απυρόβλητο τις φασιστικές επιθέσεις που αυτοί δέχτηκαν από τη ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ.
Ολα αυτά δε συνέβησαν τυχαία στη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα των φοιτητών τα τελευταία χρόνια μέσα από την εφαρμογή της συγκεκριμένης αντιφοιτητικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με το νόμο 3549 (νόμος- πλαίσιο), το νόμο της Αξιολόγησης, το νόμο για τα ΚΕΣ και την κατάργηση του δωρεάν βιβλίου. Επιπλέον, η μεθόδευση τέτοιων ενεργειών από το «μακρύ χέρι της κυβέρνησης» στις σχολές συκοφαντεί το άσυλο και εξυπηρετεί τον άσβεστο πόθο της κυβέρνησης τελικά να το καταργήσει. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το φοιτητικό κίνημα έχει δείξει τη δυναμική του και οι αγώνες των φοιτητών έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κόσμου εντείνονται. Θέλουν να πάψουμε να αγωνιζόμαστε, να μη διανοούμαστε να κατέβουμε στους δρόμους, να σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα τους απαντήσουμε ότι οι προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα μας και τρομοκράτησής μας θα πέφτουν στο κενό όσο μέσα από τους συλλόγους και τις μαζικές διαδικασίες μας θα εναντιωνόμαστε με ανυποχώρητο αγώνα στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική και θα διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.

…στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!