Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

Απάντηση σε σχόλια του Ριζοσπάστη

Με σχόλιό του ο Ριζοσπάστης της Πέμπτης 30/10 προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική που γίνεται στις απόψεις που εισηγείται η ΚΕ στο 16ο Συνέδριο σε σχετικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Ανάμεσα στις απαντήσεις που είχαν δημοσιευθεί ήταν και στελέχους του ΚΚΕ(μ-λ). Δεν θα ασχοληθούμε στο περιεχόμενο της κριτικής για τις άλλες απαντήσεις, αλλά κυρίως για για τον τρόπο κριτικής και γραφής.
Βέβαια, δεν είναι και καινούριος αυτός ο τρόπος. Έχει παράδοση το ΚΚΕ στη λασπολογία, στην προβοκάτσια και στο τσουβάλιασμα όλων των αντίθετων απόψεων κάτω από τη ρουμπρίκα του αντικομμουνισμού και των πρακτόρων της ασφάλειας. Παλιά μου τέχνη, από την εποχή του Κολιγιάννη, αν και τώρα με τις υποτιθέμενες αναψηλαφήσεις του παρελθόντος αποφεύγουν αυτό το όνομα.
Θα περιοριστούμε σε δύο πολύ σύντομες παρατηρήσεις.
Θα προτείναμε στο συντάκτη του σχολίου να μην περιορίζεται στην ανάγνωση έτσι κι αλλιώς σύντομων σχολίων σε ρεπορτάζ άλλων εφημερίδων, αλλά να ρίξει και μια ματιά στην ολοκληρωμένη κριτική που δημοσιεύεται στην ΠΣ. Ετσι ίσως ντραπεί να ψεύδεται ότι υποστηρίζουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε σοσιαλιστική περίοδο στη Σοβιετική Ένωση.
Κυρίως όμως να μην μπερδεύει συνειδητά τις απόψεις του ΚΚΕ(μ-λ) με την πολιτική τρικυμία παλιών του συντρόφων (π.χ. Ε. Μπιτσάκης), που έτσι κι αλλιώς συνεχίζουν να γλυκοκοιτάζουν προς τη μεριά τους.

Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι παραμένουμε πάντα ανοιχτοί στον ουσιαστικό διάλογο για την Αριστερά και τα προβλήματά της.