Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

Τα «κολπάκια» της ΚΟΕ στο Περιστέρι

Έως και απαράδεκτη χαρακτηρίστηκε από μέλη της «Πρωτοβουλίας Περιστεριού ενάντια σε φτώχεια-λιτότητα-ανεργία» η στάση της ΚΟΕ στο Περιστέρι.
Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, ημέρα συγκρότησης της Πρωτοβουλίας, πάρθηκε απόφαση για κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εμπορικό πεζόδρομο του Περιστεριού και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης. Όταν, την επόμενη κιόλας ημέρα, η ΚΟΕ ενημερώθηκε και καλέστηκε να στηρίξει τη συγκέντρωση, ανακοίνωσε ότι οι επιτροπές Ακρίβεια-Στοπ είχαν ήδη προγραμματίσει συγκέντρωση για την ίδια ημέρα και ώρα στο σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο!!! Στάση που προκάλεσε την αγανάκτηση μελών της Πρωτοβουλίας, καθώς εκπρόσωπος της ΚΟΕ συμμετείχε σε προηγούμενες συσκέψεις για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας, είχε συμφωνήσει με το κείμενο-κάλεσμα για τη συγκρότησή της, και σε κάθε περίπτωση γνώριζε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια κοινής δράσης για το ζήτημα, αλλά και για το ραντεβού της Τετάρτης και στο οποίο, όπως ενημέρωσε το ίδιο απόγευμα, δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί.
Παρ’ όλα αυτά, η ΚΟΕ δεν μπήκε καν στο κόπο να ενημερώσει για την κίνησή τους αυτή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν της έγινε η πρόταση από το Συνασπισμό για κάποιου είδους συμπόρευση ή συνεύρεση των δύο συγκεντρώσεων οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ αρνήθηκαν να πάρουν θέση δηλώνοντας «αναρμόδιοι» να πάρουν θέση εκ μέρους των επιτροπών τους καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είναι πολύ πλατιές και δεν αποτελούνται μόνο από μέλη της ΚΟΕ. Ωστόσο, αυτό που δεν φρόντισαν να μας πουν είναι εάν οι επιτροπές γνώριζαν για την προσπάθεια συγκρότησης πρωτοβουλίας στο Περιστέρι και τι θέση είχαν πάρει γι’ αυτό, ούτε μας είπαν ποια θέση πήρε η ΚΟΕ στο πλαίσιο των επιτροπών αυτών σχετικά με την ανάγκη συμπόρευσης και κοινής δράσης με άλλες δυνάμεις. Δεν ήθελαν καν να μας πουν για το ποια διαδρομή σχεδίαζαν να ακολουθήσουν το βράδυ της Πέμπτης! Αυτό που μας είπαν είναι ότι, αν θέλαμε να πάμε στη δική τους συγκέντρωση και να πορευτούμε πίσω από τις επιτροπές, δεν θα μας έκαναν δα και αλυσίδες!!!
Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την αγωνία της ΚΟΕ. Στον πολιτικό κατήφορο που έχει πάρει είναι δύσκολο να ανακόψει ταχύτητα. Το αντίθετο μάλιστα. Επιταχύνει με όρους που κάνουν την επιστροφή όλο και πιο αδύνατη. Έχοντας συλλάβει το μεγαλοφυές σχέδιο της... αυτοπροβολής της, προσπαθεί να το υπηρετήσει με τους χειρότερους όρους. Επικοινωνιακές φούσκες, ακτιβισμοί, αστικορεφορμιστικές απόψεις, λαϊκισμός του χειρότερου είδους, παράλληλα με μια αφ’ υψηλού -έως και υπονομευτική- αντιμετώπιση των υπόλοιπων δυνάμεων της Αριστεράς.
Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι εάν θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν το κίνημα. Εάν δηλαδή θεωρούν ότι το λαϊκό-εργατικό κίνημα οικοδομείται με «κολπάκια», με διπροσωπίες και με την αλληλοϋπονόμευση των αριστερών δυνάμεων ή με ανοιχτά χαρτιά, με ξεκάθαρες θέσεις και στάση, μέσα από την ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση αλλά και την κοινή δράση, όπου αυτό είναι δυνατό, των αριστερών-προοδευτικών δυνάμεων.