Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

ΙΤΑΛΙΑ: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, η παλαιστινιακή κοινότητα στην Ιταλία και η Δημοκρατική Ενωση Αράβων Παλαιστινίων οργανώνουν σήμερα στη Ρώμη πανιταλική διαδήλωση. Ανάμεσα στις οργανώσεις που συμμετέχουν είναι και οι CARC, που σε προκήρυξή τους εκφράζουν την «χωρίς όρους διεθνιστική αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στην υπόθεση της απελευθέρωσης απ’ το σιωνισμό». Σύμφωνα με την οργάνωση, «η αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος στην Ιταλία, όπως και αλλού, ενισχύεται απ’ τον αγώνα ενάντια στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ο αγώνας αυτός παίρνει δύναμη και πλησιάζει τον στόχο μιας λαϊκής και δημοκρατικής Παλαιστίνης, χάρις την αναγέννηση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος με αρχή την ιστορική νίκη των κομμουνιστών στο Νεπάλ.[…] Η συμβολή των κομμουνιστών, αντιιμπεριαλιστών και δημοκρατών στην Ιταλία είναι να αγωνιστούν ενάντια στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, του συνένοχου των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωνιστών».
Και τελικά « να φέρουμε στο πεζοδρόμιο το σύνθημα «να κάνουμε την Ιταλία μια νέα σοσιαλιστική χώρα» επειδή αυτό περικλείει τους αγώνες των μαζών ενάντια στην επίθεση της μπουρζουαζίας».