Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2008

Πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις των Αγωνιστικών Κινήσεων

ΑΘΗΝΑ, Εναυσμα 2008

Πάντειο, Σάββατο 29 Νοέμβρη

Το Σάββατο 29 Νοέμβρη θα γίνουν οι φετινές πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις των Αγωνιστικών Κινήσεων. Θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις: μία που θα αφορά τους φοιτητές-σπουδαστές και μία δεύτερη μαθητική.
Η πρώτη θα καταπιαστεί με τα ζητήματα που ανοίγονται για το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα με ιδιαίτερο τρόπο φέτος. Ηδη διανύουμε τη χρονιά εφαρμογής του νόμου-πλαισίου στην τρίτη βαθμίδα, ενώ το ζήτημα των ΚΕΣ μπαίνει στην τελική ευθεία μετά και την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
Η δεύτερη συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι μαθητές το τελευταίο διάστημα. Το εντατικό πρόγραμμα του σχολείου, του φροντιστηρίου και του πολύωρου διαβάσματος, οι προοπτικές που ολοένα συρρικνώνονται, η δραστική μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά και τα ζητήματα της προοπτικής του μαθητικού κινήματος, της οργάνωσης και πολιτικοποίησής του.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, η θεατρική ομάδα «Τζιουλλάρι» θα παρουσιάσει την παράσταση «Μπρεχτ και Χίτλερ» του Μάριου Πλωρίτη. Μια θεατρική-ιστορική παραβολή που αποτελεί σύνθεση κειμένων του Μπρεχτ και του Χίτλερ. Ξεκινώντας από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και καταλήγοντας στον Δεύτερο, παρουσιάζει το αποκρουστικό-δολοφονικό πρόσωπο του ναζισμού-φασισμού αλλά και τις αντιστάσεις και τη νίκη των αγωνιζόμενων λαών.
Για το κλείσιμο του «Εναύσματος 2008» θα προγραμματιστεί μουσικό πρόγραμμα.
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν τα πρόσφατα υλικά και οι μπροσούρες των Αγωνιστικών Κινήσεων και το τελευταίο 30ό τεύχος του περιοδικού «Εναυσμα», θα λειτουργήσει κυλικείο-μπαρ, περίπτερο του βιβλιοπωλείου και των εκδόσεων «Εκτός των Τειχών» και μαθητικό περίπτερο με υλικά της «Μαθητικής Αντίστασης».
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τα τραπεζάκια και τα ταμπλό των Αγωνιστικών Κινήσεων στις σχολές που παρεμβαίνουν και από το site τους www.agonistikeskiniseis.org, ενώ θα κυκλοφορήσει σύντομα αφίσα και πρόσκληση.