Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2008

Κυκλοφορεί το περιοδικό Αντίθεση

Σε μια περίοδο όπου πολλοί φορείς και οργανώσεις βρίσκονται σε παράλληλες αναζητήσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για ανάλογες αναφορές μέσα στο λαό, έρχεται η περιοδική αυτή έκδοση με τη φιλοδοξία να συμβάλει μέσω της παράθεσης απόψεων, διαπιστώσεων, προβληματισμών αλλά και προτάσεων στη δημιουργική αναζήτηση και το διάλογο για τη διεύρυνση της αμφισβήτησης. Μια έκδοση που θέλει να παρακολουθήσει με κριτικό βλέμμα αλλά και να ενισχύσει την ζωντάνια, τις πρωτοβουλίες, τα "εργαλεία", τις απόψεις που τα νέα κινήματα, οι νέες απόπειρες των λαών, των εργαζόμενων, της νεολαίας θα επιλέξουν στην αδιάκοπη πάλη τους με το καπιταλιστικό σύστημα.
Αντίθεση ο τίτλος μας, γιατί αυτή είναι η κινητήρια δύναμη, όχι μόνο της σκέψης αλλά και της ταξικής πάλης και της κοινωνικής διαδικασίας.
Αντίθεση στις κυρίαρχες απόψεις ενσωμάτωσης και παραίτησης.
Αντίθεση στα γονίδια της ήττας που προσπαθούν το σύστημα και οι αριστεροί απολογητές του να εμφυτεύσουν στις νέες γενιές εργαζόμενων.
Αντίθεση σε μια πραγματικότητα που δεν μπορεί πλέον να καλύψει τη σαπίλα του συστήματος, επιμένοντας στο αήττητο του καπιταλισμού.
Αντίθεση, λοιπόν, επιλέξαμε να τιτλοφορήσουμε αυτή την έκδοση που θα παρουσιάζει τα κείμενα και το διάλογο που θα αναφέρονται στην 7η Συνδιάσκεψη ακριβώς διότι πιστεύουμε ακλόνητα ότι η πάλη αντιτιθέμενων απόψεων μπορεί να γεννήσει ένα νέο ρεύμα της κομμουνιστικής αντιιμπεριαλιστικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που θα αναδείξει νέες προοπτικές στις αντιστάσεις που θα πρέπει να ξεδιπλωθούν για να' χει νόημα και ουσία όλη αυτή η διαδικασία αναζήτησης.
Αυτό ακριβώς έρχεται να επισημάνει ο προσδιορισμός για το λόγο και τη δραστηριότητα. Για να θυμηθούμε και τη σοβιετική θεωρητική παράδοση, η κοινωνική διαδικασία καθορίζεται από την αναπόσπαστη σχέση της άρθρωσης του λόγου και της υλοποίησής του μέσω της πράξης.