Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2008

Απεργία στην Ιντρακόμ!

Πριν μερικές μέρες, η διοίκηση της Ιντρακόμ ανακοίνωσε στο Δ.Σ. του Σωματείου ότι πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις του 5 ως 10% του προσωπικού της Intracom Telecom (θυγατρική με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες) και περίπου 5 ως 7% της Intracom IT Services (θυγατρική με αντικείμενο την πληροφορική), δηλαδή περίπου 200 άτομα συνολικά. Η απόφαση δικαιολογήθηκε από τη γενικότερη οικονομική κρίση, αλλά και την ειδικότερη του κλάδου, ο οποίος δεν τα πάει και πολύ καλά εδώ και αρκετό καιρό.
Η πρώτη αντίδραση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ) ήταν η …ανεκδιήγητη πρόταση να δώσουν οι εργαζόμενοι το 40% του δώρου των Χριστουγέννων για να μη γίνει καμιά απόλυση για έξι μήνες! Η πρόταση αυτή, όπως ήταν φυσικό, εξόργισε τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει πολλά και έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα με κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις-ψίχουλα.
Δεν υπήρχε, όμως, μόνο οργή. Υπήρχε και αγωνιστική διάθεση, η οποία εκφράστηκε όλες τις προηγούμενες μέρες. Η ένταση της επίθεσης και η ισοπέδωση των δικαιωμάτων έχει φέρει τους εργαζόμενους της Ιντρακόμ σε δεινή θέση, μεσούσης μιας κρίσης που δε φαίνεται να έχει τέρμα. Οι εργαζόμενοι επέλεξαν να απαντήσουν αγωνιστικά και να μην κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουν τη μοίρα τους. Σε βαθμό που να αναγκαστεί η πλειοψηφία να προτείνει τελικά 24ωρη απεργία (όπως ήδη είχε κάνει και το ΠΑΜΕ)! Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για ένα Σωματείο που δίκαια χαρακτηρίζεται εργοδοτικό με τη στάση του όλα τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει απεργία!
Αυτή η κατάσταση εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση στις 13/11, η οποία ήταν η μαζικότερη των τελευταίων ετών και αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 90%) την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 20/11, με αιτήματα να μη γίνει καμιά απόλυση και να δοθεί αύξηση 90 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο.
Οι επόμενες ημέρες, στις οποίες θα πρέπει να προετοιμαστεί πολιτικά και οργανωτικά η απεργία, θα είναι κρίσιμες. Το σημαντικότερο είναι να πειστούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να απεργήσουν, να οργανωθεί η περιφρούρηση και να γίνει μια πετυχημένη απεργία που θα δώσει κουράγιο στους εργαζόμενους και θα ταρακουνήσει τη διοίκηση.
Φυσικά το ζήτημα δεν κλείνει εδώ. Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί η διοίκηση δε θα κάνει εύκολα πίσω. Γι’ αυτό και η επιτυχία της απεργίας είναι πολύ σημαντική. Γιατί είναι το πρώτο βήμα…