Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2008

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας τα δικαιώματα τους για τη ζωή. Οι μετανάστες είναι θύματα της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Είναι θύματα της ληστρικής επιδρομής του κεφαλαίου που δεν διστάζει, προκειμένου να αβγατίσει τα κέρδη του, να οδηγεί μάζες εκατομμυρίων καταπιεσμένων στην πείνα και στην εξαθλίωση.

Ενα κομμάτι αυτών των ανθρώπων είναι και οι μετανάστες που ζουν στη δικιά μας τη χώρα. Ανθρωποι κυνηγημένοι, βίαια εκτοπισμένοι από τον τόπο όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και αγάπησαν. Ανθρωποι που για να φτάσουν μέχρις εδώ αναγκάστηκαν να δώσουν όλο τους το βιος στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν με τα σαπιοκάραβα ή αναγκάστηκαν να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα από τα βουνά ξυπόλυτοι και πεινασμένοι. Εφτασαν εδώ με την ελπίδα και το όνειρο για τη ζωή. Ομως η Οδύσσειά τους δεν τελειώνει εδώ. Το κυνηγητό συνεχίζεται. Γιατί το σύστημα τους θέλει παράνομους ή ημιπαράνομους για να αποτελούν πιο εύκολη λεία στην εργοδοσία. Τους θέλει ανασφαλείς με τον φόβο της απέλασης πάνω απ’ τα κεφάλια τους, ακριβώς για να μην μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι».

Οι μετανάστες-μετανάστριες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας. Είναι αντιμέτωποι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το κεφάλαιο και στόχο έχει την παραπέρα συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Αυτή η πολιτική για να μπορέσει να ανατραπεί απαιτείται η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Απαιτείται ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, γιατί τα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική είναι κοινά. Γιατί τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας είναι προβλήματα της εργατικής τάξης.

«Λαθραίοι» δεν είναι οι μετανάστες, λαθραίοι και παράνομοι είναι αυτοί που μας στερούν το όνειρο για τη δουλειά και τη ζωή.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις!
Να καταργηθεί το χαράτσι που υποχρεώνουν τους μετανάστες να πληρώνουν!
Ισα εργατικά-ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες!

Χανιά, 11-11-2008
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ