Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Αρτα

Μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 21 Οκτώβρη και ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία, στην πόλη μας. Τα ποσοστά των απεργών ήταν αισθητά ανεβασμένα σε χώρους δουλειάς του δημόσιου τομέα (νοσοκομείο, ΟΤΑ, δάσκαλοι), όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα.
Πάνω από 700 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Αρτας. Αίσθηση προκάλεσε το μπλοκ των μαθητών, οι οποίοι αψηφώντας τις απειλές των διευθυντών των σχολείων κατέβηκαν στην πορεία (200 μαθητές), διαδηλώνοντας τη διάθεσή τους να αγωνιστούν για μια δημόσια δωρεάν παιδεία, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που ορθώνονται μπροστά τους.
Στην πορεία συμμετείχαν με πανό εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος δασκάλων και η Ταξική Πορεία, συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων που για άλλη μια φορά εκδήλωσαν με τη στάση τους αυτή την αντίθεσή τους στις διασπαστικές και ιδιοκτησιακές για το κίνημα και τα όργανά του διαθέσεις του ΠΑΜΕ.
Η Ταξική Πορεία έκανε παρεμβάσεις με προκήρυξη στα εργοστάσια (ΒΙΚΗ, ΙΟΝ), στις οικοδομές, στο νοσοκομείο και στο κέντρο της Αρτας, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου, συμβάλλοντας στη μαζικότητα της απεργιακής κινητοποίησης.