Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρώτο βήμα της Πρωτοβουλίας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Συγκροτήθηκε στο Περιστέρι η «Πρωτοβουλία Περιστερίου ενάντια σε φτώχεια-λιτότητα-ανεργία» μετά από τη συμφωνία αρκετών αγωνιστών της περιοχής ότι είναι απαραίτητη η πλατύτερη δυνατή δράση στην περιοχή ενάντια στην ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή επέλαση που έχει σημάνει η πρόσφατη κρίση και η οποία αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο. Στη σύσκεψη που έγινε την Τέταρτη 19 Νοεμβρίου στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας διαπιστώθηκε από όλους η ανάγκη συγκρότησης της Πρωτοβουλίας, το άνοιγμά της στο λαό του Περιστεριού και η ανάληψη πρωτοβουλιών δράσης.
Σαν πρώτα βήματα αποφασίστηκαν η έκδοση προκήρυξης και το κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Κάλεσμα το οποίο κρίθηκε ότι πρέπει να απευθυνθεί σε όλες τις οργανωμένες συλλογικότητες του Περιστεριού οι οποίες, παρά τις όποιες ενστάσεις ή διαφωνίες, είχαν όλες εκτιμήσει ότι οι συνέπειες της κρίσης θα είναι πολύ βαριές για το λαό και τους εργαζόμενους και είχαν εκφράσει την αγωνία τους για το ξεδίπλωμα των αντιστάσεων μπροστά στην επέλαση της κρίσης.
Το κάλεσμα βρήκε τη θετική ανταπόκριση του Συνασπισμού ο οποίος στήριξε και τις εξορμήσεις προπαγάνδισης της συγκέντρωσης, καθώς και ανένταχτων αγωνιστών.
Δυστυχώς, διαφορετική ήταν η στάση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου η οποία, όπως μας ενημέρωσε, μετά από σύσκεψη του συντονιστικού της αποφάσισε να μην συμμετέχει, θεωρώντας ότι η πλατύτητα τέτοιων κινήσεων δεν υπηρετούν την υπόθεση και ότι την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρουν σωματεία! Στάση η οποία ελπίζουμε να διαφοροποιηθεί διότι είναι πραγματικά προβληματική για ένα αριστερό σχήμα που θέλει να δρα στη γειτονιά.
Ακόμη χειρότερη ήταν η στάση της ΚΟΕ, η οποία όταν ενημερώθηκε μας αποκάλυψε ότι είχε καλέσει σε συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου την ίδια ημέρα και ώρα!!!
Παρ’ όλα αυτά, η Πρωτοβουλία έκρινε ότι πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις της πράγμα που έκανε. Τις επόμενες ημέρες μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις στο Περιστέρι, αναρτήθηκαν πανώ, ενώ έγιναν και καλέσματα με ντουντούκες στις γειτονιές. Η ανταπόκριση του λαού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική πράγμα που επιβεβαιώνει την επιλογή για συγκρότηση της Πρωτοβουλίας και η οποία εκφράστηκε και την Πέμπτη στη συγκέντρωση.

...................

Το επόμενο ραντεβού της Πρωτοβουλίας ορίστηκε για την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Παρασκευοπούλου 25 & Κωστή Παλαμά).