Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Στο φύλλο του «Λαϊκού Δρόμου» (εφημερίδα του Μ-Λ ΚΚΕ) της 1ης/11 αναφέρεται ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ψήφιζαν στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για την απεργία διαρκείας «Λευκό» με δηλώσεις μάλιστα ότι η μορφή αγώνα δεν έχει σημασία.

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα στο άρθρο, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς μέσα από τις προκηρύξεις τους αλλά και τις περιοδείες τους στα σχολεία έκαναν ότι μπόρεσαν για την πολιτική στήριξη της προοπτικής της απεργίας διαρκείας.
Στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου υποστήριξαν και υπερψήφισαν ασφαλώς –χωρίς ταλαντεύσεις- το πρόγραμμα δράσης για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, προσθέτοντας την ανάγκη για δημιουργία απεργιακών επιτροπών. Χωρίς, βέβαια, να υποστείλουν τη συνολική κριτική τους απέναντι στην ηγεσία της ΟΛΜΕ.

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από το «Λαϊκό Δρόμο» οφείλεται σε κακή πληροφόρηση των συντακτών του. Θα θέλαμε αλλά δυσκολευόμαστε γιατί ο κόσμος είναι μικρός και οι πράξεις του καθενός γνωστές.
Πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ότι τα αδιέξοδα της χρόνιας πολιτικής γραμμής της… ΟΛΜίτιδας που έχει παραλύσει ένα μεγάλο και αγωνιστικό τμήμα των Παρεμβάσεων οδηγούν τους υποστηρικτές της γραμμής αυτής –και συντάκτες του «Λαϊκού Δρόμου»- σε αντανακλαστική υστερία «επί δικαίων και αδίκων».
Δώσαμε χρόνο στο «Λαϊκό Δρόμο» να επανορθώσει χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουμε. Δεν το έκανε και αναγκαζόμαστε να αποκαταστήσουμε εμείς την αλήθεια.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
26/11/2008