Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

5 ΝΟΕΜΒΡΗ: Απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αντιμέτωποι με τη σκληρότερη επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.
Η μόνιμη και σταθερή δουλειά αντικαταστάθηκε από τις συμβάσεις έργου και τα προγράμματα stage.
Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη συρρικνώνεται ήδη από την εφαρμογή του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου με την ενοποίηση των ταμείων, ενώ η περίφημη ρύθμιση για την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζόμενων στους ΟΤΑ ακόμη να εφαρμοστεί έστω και για τους ελάχιστους που αφορά.
Η συλλογική σύμβαση εργασίας ακόμη δεν έχει υπογραφεί, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου και ορισμένου χρόνου, να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση του 2007.
Η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις παρέμεινε πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα χαρτιά, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτές δουλεύουν απλήρωτοι και αβέβαιοι για το εργασιακό τους μέλλον.
Η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων προωθείται άμεσα μέσα από τροπολογία που υποσχέθηκε στην ΚΕΔΚΕ και ετοιμάζει ο Παυλόπουλος για τη δυνατότητα ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτες, προκειμένου να ξεπεράσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομη την ανάθεση αυτή σε ιδιώτες. Παράλληλα, η προώθηση του «Καποδίστρια 2» έρχεται να ιδιωτικοποιήσει ό,τι απέμεινε.
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα διώκονται με όλα τα μέσα: λίστες ατέλειωτες με παραπομπές στα πειθαρχικά συμβούλια, απειλές για απολύσεις, δικαστικές διώξεις και ΜΑΤ στις απεργίες.
Οι μισθοί, καθηλωμένοι και καταληστευμένοι από τις συνεχείς αυξήσεις και τις φορομπηχτικές πολιτικές, οδηγούν στη φτώχεια και στην ανέχεια όλο και περισσότερους εργαζόμενους στους δήμους.
Σ’ αυτήν τη κατάσταση, με όλους τους εργαζόμενους αγανακτισμένους και οργισμένους, αποφασίστηκε η προειδοποιητική απεργία στις 5 Νοέμβρη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το συνηθισμένο κατεβατό προτάσεων προς την κυβέρνηση μόνο αποπροσανατολισμό μπορεί να δημιουργήσει στους εργαζόμενους. Γιατί αυτή η ηγεσία δεν θέλει να οργανώσει τον αγώνα και το έχει αποδείξει σε κάθε απεργιακό αγώνα, ξεπουλώντας τον όταν έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Τελευταίο δείγμα έδωσε με τον απεργιακό αγώνα των 14 ημερών ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, όπου έκλεισε την απεργία με μια απόφαση που δεν είχε προηγούμενο: 24ωρη και τέλος, την ημέρα που θα ψηφιζόταν ο νόμος! Ο νόμος δεν ψηφίστηκε, αλλά ο αγώνας για αυτή την ηγεσία είχε τελειώσει, γιατί δεν πιστεύει στους αγώνες. Δεν θέλει αγώνες που ξεπερνούν τα όρια του συμβιβασμένου συνδικαλισμού γιατί ξέρει ότι απεργοί που οργανώνουν και δυναμώνουν την απεργία τους είναι επικίνδυνοι για την ισορροπία του συστήματος, μπορούν και δίνουν έννοια στον συνδικαλισμό.
Τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα στροβιλίζεται στην κρίση του, το κεφάλαιο και η κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους και η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική θα εντείνεται και θα σκληραίνει.
Σ’ αυτήν τη συγκυρία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης. Να αντισταθούν με μαζικούς και ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες, οργανώνοντας τη δράση τους στους χώρους δουλειάς. Να προετοιμαστούν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν καλύτερους όρους ζωής, να κάνουν την απεργία δικιά τους υπόθεση και να παλέψουν για:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στις προτάσεις για επιδόματα.
Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας στους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ένταξη των εργαζομένων στους ΟΤΑ στα ΒΑΕ.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11π.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ