Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

Σύσκεψη στον Υμηττό

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Υμηττού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) ανοιχτή σύσκεψη για το ζήτημα της φτώχειας και της ακρίβειας, με συμμετοχή κάποιων δεκάδων συναγωνιστών και φίλων. Ανάμεσα στα άλλα αναλύθηκαν οι παράγοντες που οδήγησαν στην κρίση, ο αισχρός ρόλος της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας στη πολύχρονη περίοδο λιτότητας αλλά και σήμερα, η εκτίμηση για ένταση της επίθεσης σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος το επόμενο διάστημα και αύξησης της ανεργίας. Εγινε αντιπαράθεση απέναντι σε απόψεις που βλέπουν την κρίση ως παράγωγο κάποιων «στελεχών» ή του νεοφιλελευθερισμού και όχι δομικό χαρακτηριστικό του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και αντιπαράθεση σε όσους βλέπουν τον Κέινς να… ξανάρχεται. Το σημαντικότερο βάρος από την πλευρά της εισήγησης δόθηκε στην αναγκαιότητα της μαζικής αντίστασης και του αγώνα στις γειτονιές, στα σωματεία και στα πανεπιστήμια, για να μην φορτωθεί η κρίση στις πλάτες του λαού, στην κρισιμότητα του ζητήματος του μισθού στην αντιπαράθεση μεταξύ εργατικής τάξης και της κεφαλαιοκρατίας, καθώς και η δυνατότητα της συσπείρωσης του κόσμου με κατεύθυνση-πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Στο τέλος της σύσκεψης προτάθηκε να γίνει νέα ανοιχτή συνάντηση, για τη συγκρότηση πλατιάς και ανοιχτής πρωτοβουλίας-επιτροπής ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, στον Υμηττό. Με ανταπόκριση του κόσμου, τη Δευτέρα 27 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συζήτηση και συγκρότηση της επιτροπής και κανονίστηκαν οι πρώτες παρεμβάσεις της τόσο με κατεύθυνση της γνωστοποίησής της στην τοπική κοινωνία όσο και για την ενίσχυσή της με συμμετοχή περισσότερου κόσμου.