Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Στις 20/11/08 πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ακολούθησαν οι εκλογές. Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε τόσο από μαζικότητα, όσο και από το πλήθος των τοποθετήσεων. Κατέληξε στη στήριξη δύο ψηφισμάτων που προτάθηκαν από τη Δημοκρατική Συσπείρωση Καθηγητών Σάμου (ΔΣΚΣ), τα οποία και παραθέτουμε αυτούσια.
Η ΔΣΚΣ κινήθηκε δραστήρια σε όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά, αποτελώντας τον κύριο μοχλό όλων των κινητοποιήσεων. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα συνδιοργάνωσε δύο εκδηλώσεις –στο Καρλόβασι στις 24/10 και στο Βαθύ στις 31/10- με την Ανεξάρτητη Επικοινωνία (παράταξη της α’ βάθμιας) με θέμα: «Η θέση του εκπαιδευτικού σήμερα στην α’βάθμια και β’βάθμια εκπαίδευση». Οι ομιλητές ήταν ο Γ. Κελεσίδης , πρόεδρος της ΕΛΜΕ, και η Μ. Δάλλη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών. Οι εισηγητές εστίασαν στο ασφαλιστικό, το μισθολογικό, την αξιολόγηση, τα σχολικά εγχειρίδια. Τονίστηκε ιδιαίτερα ο ταξικός αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι εκδηλώσεις είχαν απήχηση στους συναδέλφους, οι οποίοι συμμετείχαν με παρεμβάσεις για αρκετές ώρες.
Εν όψει εκλογών η ΔΣΚΔ κυκλοφόρησε τετρασέλιδη προκήρυξη σε σχέση τόσο με την κρίση, όσο και με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ στην εκπαίδευση, δείχνοντας το δρόμο του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στους μισθούς πείνας, ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά, ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, ως τη μοναδική διέξοδο.
Στις εκλογές η ΔΣΚΣ κατόρθωσε να αυξήσει τη δύναμή της τόσο σε ψήφους, όσο και σε έδρες, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ (20/11/2008)

ΨΗΦΙΣΑΝ: 295
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ: 14
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 136 (4 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ: 62 (2 ΕΔΡΕΣ)
ΠΑΣΚ:41(1 ΕΔΡΑ)
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ:13
ΔΙ.Α.ΦΘ.ΟΡΑ: 29


ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Παραμονές της 35ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ξεκίνησε προανάκριση με κλήσεις δεκάδων διευθυντών σχολείων και γονέων σχετικά με τις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο της προανάκρισης αυτής οι διευθυντές καλούνται από τους ανακριτές να δώσουν ονόματα των προέδρων των μαθητικών συμβουλίων ή άλλων μαθητών που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις!!!
Η επιχείρηση αυτή αποτελεί αναβίωση των πιο άθλιων χαφιέδικων πρακτικών , έχει τη σφραγίδα της κυβερνητικής τρομοκρατίας ενάντια στη νεολαία , τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό. Αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση στο δικαίωμα στον αγώνα και φανερώνει πως για την κυβέρνηση της Ν.Δ., οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και οι αγώνες τους πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν παράνομοι, γιατί αντιστέκονται και παλεύουν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτό το αίσχος!
Οι αγωνιστές και οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται!
Απαιτούμε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από το 1998, η οποία θεμελιώνει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα γίνουμε οι χαφιέδες και οι στρατονόμοι, της πολιτικής των ταξικών φραγμών και της υποταγής! Αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές για την ανατροπή της!
Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
20/11/2008



ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ Της Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ


Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι πολιτική κατάργησης των δικαιωμάτων μας και των καταχτήσεων μας. Είναι πολιτική φορτώματος της κρίσης στον κλάδο και συνολικά στον εργαζόμενο λαό, πολιτική κατάργησης των δικαιωμάτων σε σπουδές- δουλειά- ελευθερίες για τη νεολαία.
Απέναντι στις μαύρες μέρες που μας ετοιμάζουν η διέξοδος είναι η μαζική διεκδίκηση και ο αγώνας, κόντρα στις κάθε είδους αυταπάτες και εφησυχασμούς, ενάντια στις απειλές που κηρύσσουν «απαράδεκτο», τον αγώνα και μόνη αποδεκτή επιλογή την υποταγή στη βαρβαρότητα.
Συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά, στην απεργία της 10 Δεκέμβρη, σαν πρώτο βήμα αντίστασης σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να διαμορφώσουμε τους όρους για τους αγώνες που χρειαζόμαστε, για να αναδείξουμε και να καταχτήσουμε τα αιτήματα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΟΧΙ στη φτώχεια. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής.
Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια. ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ. Πλήρης κατοχύρωση όλων των συναδέλφων.
ΟΧΙ στην αξιολόγηση – χειραγώγηση. Υπερασπιζόμαστε εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες. Να ανακληθούν οι εγκύκλιοι για το λεγόμενο «προγραμματισμό» και τις αναθέσεις.
Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά. Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων ή εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί ο Ν.3475/2006.
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους. ΟΧΙ στην πολιτική των ταξικών φραγμών, των ιδιωτικοποιήσεων και της αποκέντρωσης. Όχι στην οδηγία 36/05 και στο νόμο για τα ΚΕΣ. Να καταργηθεί η βάση του 10. Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μαθητών της ΤΕΕ χωρίς προαπαιτούμενα τα ένσημα – ΟΛΑ τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο.
20/11/2008