Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Μαΐ 2012

σχολια

Αδιόρθωτος
Να διορθώσει την ψήφο του στις επόμενες εκλογές κάλεσε το λαό η Αλέκα Παπαρήγα. Μετεξεταστέος και πάλι ο κακομοίρης. Αν τον αφήνεις με dvd, τι τονε μαλώνεις;

Εκταμίευση
4,2 δισ. ευρώ, αντί του συμφωνημένου 5,2 δισ., εκταμίευσε η τρόικα προς την ελληνική πλευρά, λόγω πολιτικής αστάθειας. Το υπόλοιπο 1 δισ. θα πάει για την εξεύρεση πρωθυπουργού.

Πρωτοσέλιδα
Το σφυροδρέπανο από σημαία της ΚΟΕ, πίσω από τον Τσίπρα που πανηγυρίζει το βράδυ των εκλογών, έσβησε ηλεκτρονικά από φωτογραφία το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Μην και τους χαρακτηρίσει η Ευρώπη κομμουνιστές... Μετά την αποκάλυψη, η «Αυγή» ζήτησε συγνώμη. Μην τους χαρακτηρίσουν και σταλινικούς...

Κυβέρνηση
Κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή νέες εκλογές πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλος. Νωπή επιχειρηματική εντολή.

Συνέπειες
«Εάν οι έλληνες ψηφοφόροι ψηφίσουν για μια πλειοψηφία που δεν θα τιμήσει τη συμφωνία, η Ελλάδα θα υποστεί τις συνέπειες» δήλωσε μια μέρα πριν από τις εκλογές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εγέρθητου!

Σύμβολα
«Δεν είναι σβάστικα το σήμα της Χρυσής Αυγής, αλλά αρχαιοελληνικός μαίανδρος» δήλωσε στην τηλεόραση ο εκπρόσωπος της Χ.Α. Το φοράει και ο Φίτλερ.

Αποχωρήσεις
Για την καταψήφιση του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, της τρόικας και των Μνημονίων στην εκλογική αναμέτρηση τοποθετήθηκαν με επιστολή τους 51 στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΠΑΣΠ. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν ενότητα της Αριστεράς και συστήνουν την υπερψήφισή της. Της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ξέπλυμα
Μέλη της οικογένειας του Καντάφι μπορεί να χρησιμοποίησαν την πρεσβεία της χώρας στο Βέλγιο για το ξέπλυμα κρατικών κεφαλαίων πριν η χώρα οδηγηθεί σε πόλεμο την περασμένη χρονιά, ανακοίνωσε η βελγική υπηρεσία οικονομικού ελέγχου. Κάτι υποψιαζόμουν. Τουλάχιστον για το μέρος.

Ευχή
«Η Ελλάς χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία στο προσεχές Κοινοβούλιο, που θα υπερβαίνει τις 180 έδρες και θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας», δήλωσε δυο μέρες πριν από τις εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης. Τα κατάφερε και παλι. 3,3 εκατομμύρια λιγότεροι ψηφοφόροι για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αργίες
Τέσσερεις μέρες αργίας λιγότερες για τους εργαζόμενους της Πορτογαλίας προβλέπει το νέο σχέδιο λιτότητας της κυβέρνησής τους. Και πολλές περισσότερες ανεργίας.