Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Μαΐ 2012

Νέα προσφυγή στις κάλπες ζητάει το ΚΚΕ

«Εκλογές τώρα!» ζητάει η ηγεσία του ΚΚΕ με ανακοίνωση Τύπου την Τετάρτη 9 Μάη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός». Ενώ ο «Ριζοσπάστης» σε πρωτοσέλιδο σχόλιό του σημειώνει: «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η παρέμβαση του ΚΚΕ, που ζήτησε χτες “Εκλογές τώρα”, αποκτά ξεχωριστή σημασία από τη σκοπιά του πραγματικού λαϊκού συμφέροντος. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής». Την ίδια στιγμή που τα κόμματα της αστικής τάξης βρίσκονται μπροστά σε πολιτικά αδιέξοδα, χάνοντας το μεν ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής του δύναμης και η ΝΔ επίσης ένα μεγάλο μέρος της δικής της δύναμης από το ήδη χαμηλό ποσοστό που είχε, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αποφεύγουν να χρεωθούν την προσφυγή σε νέες εκλογές, έρχεται το ΚΚΕ και ζητάει εκλογές τώρα. Ερχεται στην ουσία να συμβάλει στη λύση του αστικού πολιτικού προβλήματος. Ζητάει, με δυο λόγια, να «παρέμβει ο λαός» για να δώσει λύση, αντί να οξύνει τα αστικά πολιτικά αδιέξοδα. Να σημειώσουμε επίσης πως την επόμενη μέρα των εκλογών, σε συνεδρίαση της ΚΕ, αναφέρεται: «Πάνω απ’όλα χρειάζεται άμεση δράση στο βαθμό που δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και προκηρυχτούν νέες εκλογές, που θα επαναφέρουν ακόμα πιο ισχυρά εκλογικά διλήμματα και πιο ισχυρές αυταπάτες». Αυτό είναι αλήθεια και ήδη έχουν αρχίσει τα κόμματα της αστικής τάξης και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, εντός και εκτός χώρας, να εκβιάζουν και να απειλούν με χρεοκοπίες, ακυβερνησίες και άλλα σχετικά. «Να πάμε σε εκλογές -λέει η ηγεσία του ΚΚΕ- για να παίξει ο λαός πρωταγωνιστικό ρόλο». Αυτό και αν είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη που σπέρνει στο λαό το ΚΚΕ, αποπροσανατολίζοντάς τον από το πραγματικό πεδίο της πάλης του. Εκεί που μπορούν να οργανωθούν και να οργανώσουν οι λαϊκές εργαζόμενες μάζες τους αγώνες τους ενάντια στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές τους. Μόνο σε τέτοια πεδία μπορεί ο λαός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκεί ακριβώς μπορεί να διακρίνει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι του και ποιοι οι πραγματικοί εχθροί του.
Σε τέτοια πεδία και σε τέτοιους αγώνες μπορεί η εργατική τάξη και ο λαός να αποκτήσει γνώση, πείρα και εμπιστοσύνη στην πραγματική του δύναμη. Να κατονοήσει ότι μέσα από τη μαζική αντίσταση μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο σύστημα της εκμετάλλευσής του. Μέσα από τα πεδία των ταξικών και λαϊκών αγώνων μπορούν να διαμορφωθούν εκείνοι οι συσχετισμοί δύναμης που θα δίνουν στο λαό τη δυνατότητα να αντιστέκεται αποτελεσματικά στις αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίγει δρόμους για νέες κατακτήσεις και για συνολικότερες ανατροπές. Νέες εκλογές ζητάει το ΚΚΕ, νέες αυταπάτες καλλιεργεί.