Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

22 Μαΐ 2012

Τα κορίτσια της βροχής μια ταινία της Αλίντας Δημητρίου

Το βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών»
σας προσκαλεί
την Κυριακή 27 Μαΐου 2012
στις 7:00 το απόγευμα

στην προβολή του ντοκιμαντέρ
«Τα κορίτσια της βροχής»
της Αλίντας Δημητρίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία της σκηνοθέτριας.
Λίγα λόγια για την ταινία
Μετά το «Πουλιά στο βάλτο» και το «Η ζωή στους βράχους» η σκηνοθέτρια Αλίντα Δημητρίου ολοκλήρωσε την τριλογία της για την προσφορά των γυναικών στους μεγάλους αγώνες της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας με το ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της βροχής».
Κάνοντας πρεμιέρα τον περασμένο Γενάρη «Τα κορίτσια της βροχής» παρουσιάζουν μαρτυρίες γυναικών που πήραν ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα ενάντια στη Χούντα. Γυναίκες που, κοριτσόπουλα τότε, βασανίστηκαν, δικάστηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν σε διάφορες περιόδους της επτάχρονης φασιστικής τυραννίας.
Διασώζοντας τις μνήμες και θέλοντας να κρατήσει ζωντανό το μήνυμα του αγώνα και της αντίστασης, η Αλίντα Δημητρίου δίνει το λόγο σε αυτές που σημάδεψαν και σημαδεύτηκαν από την Ιστορία, σε αυτές που τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα και να κρατηθούν όρθιες. Πενήντα γυναίκες που με τις συγκλονιστικές τους μαρτυρίες θέλουν να γίνουν η «βροχή» που θα βοηθήσει το «χώμα», τη σημερινή νέα γενιά, να δώσει ζωή.
Διάρκεια: 120΄
Εκτός των τειχών
Βιβλιοπωλείο-καφέ
Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
www.ektostonteixon.org