Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Απρ 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 11:30, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο της Θήβας, έχει φτάσει «στο απροχώρητο» και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και στα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα, η περικοπή δαπανών και η ουσιαστική εγκατάλειψή του, έχουν δημιουργήσει την αγανάκτηση τόσο του προσωπικού όσο και των κατοίκων της περιοχής. Η αδιαφορία των κυβερνώντων οδηγεί στην ανάγκη για αγωνιστική μαζική απάντηση στο πρόβλημα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε και με τις δικές μας δυνάμεις.

Το πρόβλημα του νοσοκομείου δεν είναι ένα ξεκομμένο, ούτε μόνον τοπικό ζήτημα. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν π.χ. στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς αλλά και σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας. Προκύπτει από την συνολική πολιτική που ασκεί σημερινή τρικομματική κυβέρνηση στον τομέα της υγείας, υποτασσόμενη πλήρως στις επιταγές της τρόικα και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Μία πολιτική ενσωματωμένη στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε παροχές υγείας, σε όλο και περισσότερο κόσμο.

Η πολιτική τους επιδιώκει συνολικά την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και την κατάργηση συνολικά του δικαιώματός του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, με ότι συνέπειες έχει αυτό για όλους μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στο θάνατο! Έχουμε δικαίωμα να έχουμε νοσοκομείο στη πόλη μας. Έχουμε δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη ολόκληρο το 24ωρο. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα αυτό το θεμελιώδες δικαίωμά μας επιχειρούν να το καταργήσουν. Αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε.

Αυτές είναι και οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης και του νοσοκομείου της Θήβας, όπως και όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Γι΄αυτό και ο αγώνας μας πρέπει να ξεσκεπάζει τις πηγές του προβλήματος, ώστε να έχει σωστό προσανατολισμό και την επιδιωκόμενη αποτελεσματικότητα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από τον ενιαίο λαϊκό αγώνα, στον οποίο όλοι πρέπει να δώσουμε το «παρών». Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Βοιωτίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, αυτόν τον αγώνα και καλεί τον λαό της περιοχής να πάρει μέρος στην Πανθηβαϊκή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

- ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Πρωτοβουλία Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Βοιωτίας (Π.Α.Α.Σ)