Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Απρ 2013

Αντιφασιστική πορεία στα Πατήσια

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 6 Απρίλη η αντιφασιστική-αντικατασταλτική διαδήλωση που διοργάνωσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων. Η συγκέντρωση ήταν στο σταθμό Κάτω Πατησίων του ΗΣΑΠ, η πορεία κινήθηκε μέσω της οδού Αχαρνών μέχρι την πλατεία Αγίου Νικολάου, μέσω της οδού Φολεγάνδρου βγήκε στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, κινήθηκε μέσω της Πατησίων μέχρι την πλατεία Αμερικής και μέσω της Αριστοτέλους κατέληξε στην πλατεία Βικτωρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την αρχή μέχρι το τέλος της, παρ’ όλο που η αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της με διμοιρίες των ΜΑΤ, η πορεία δεν χτυπήθηκε. Αυτό οφείλεται στην καλά οργανωμένη-συντονισμένη και ενιαία περιφρούρηση, αλλά και στη μαζικότητά της η οποία αποτέλεσε και μία έκπληξη για τα δεδομένα της περιοχής και της περιόδου. Αυτά τα στοιχεία συνέβαλαν και στην αποτροπή επιθέσεων ή προκλήσεων από φασιστικές ομάδες που δρουν στην περιοχή.
Στην πορεία συμμετείχε με δικό της μπλοκ και πανό η Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής Πατησίων.
Στα θετικά της διαδήλωσης είναι και η συμμετοχή αρκετών μεταναστών. Αυτό, από τη μία, δείχνει την αγωνιστική διάθεση κάποιων μεταναστών, στη βάση της καταπίεσης, της τρομοκρατίας, του ρατσισμού και της άγριας εκμετάλλευσης που βιώνουν. Από την άλλη, δείχνει και τη δυνατότητα του αντιφασιστικού κινήματος να αγγίξει και να εντάξει στις γραμμές του μετανάστες, και να προωθήσει την ενότητα και τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων, στοιχείο απαραίτητο στον αγώνα ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και στην αντιλαϊκή επίθεση συνολικότερα.
Τέλος, σημειώνουμε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών ειδικά σε γειτονιές όπου ζουν πολλοί μετανάστες και που κυριαρχεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας τόσο από τη δολοφονική δράση φασιστικών-ρατσιστικών ομάδων όσο και από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας η οποία με κάθε ευκαιρία στρέφεται ενάντια στους μετανάστες.