Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Απρ 2013

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) για δίωξη αντιφασίστα στο Βόλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ
Καταγγέλλουμε το σύρσιμο σε δίκη την Παρασκευή 26 Απρίλη αντιφασίστα αγωνιστή ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας για δήθεν συμμετοχή του σε ξυλοδαρμό χρυσαυγίτη. Πρόκειται για στοχοποίηση του συγκεκριμένου αγωνιστή που έχει αναπτύξει αντιφασιστική δράση και αυτό για την αστυνομία, που έχει θέσει υπό την προστασία της την ΧΑ, είναι «ποινικά κολάσιμο».
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας τρομοκράτησης και στοχοποίησης-δίωξης αγωνιστών που έχουν αναπτύξει αντιφασιστική δράση κι όχι μόνο. Υπάγεται στο συνολικότερο ιδεολογικοπολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο που προσφέρει κάλυψη στη δράση της Χ.Α. Το ίδιο το καπιταλιστκό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν διστάζει να στρέψει όλα του τα όπλα ενάντια σε αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού που αντιδρούν για την εξαθλίωση της ζωής τους. Η ίδια η αστική τάξη της χώρας μας, με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έστειλε τα ΜΑΤ κι έσυρε αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής στις φυλακές, έχει πνίξει στα χημικά και στο άγριο ξύλο μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις , έχει "δώσει τον αέρα" στους σύγχρονους μεγαλοτσιφλικάδες της Μανωλάδας να πυροβολούν στο "ψητό" τους κολασμένους της γης που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Η ίδια πολιτική ενισχύει εγκληματικές συμμορίες σαν της Χ.Α ώστε να βοηθήσουν στο τσάκισμα των λαϊκών αντιδράσεων ή να εκτονωθούν σε βολικές για το σύστημα ιδεολογίες. Αμέτρητα είναι τα παραδείγματα ατιμωρησίας των δολοφονικών επιθέσεων της Χ.Α σε μετανάστες και αγωνιστές .Πρόσφατο παράδειγμα, στην περιοχή μας, της ευνοϊκής μεταχείρησης που δέχεται η Χ.Α από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι η στην ουσία απαλλαγή από κάθε δίωξη των τριών νεαρών μελών της για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου καθώς και για το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοχή τους.
Το στήσιμο του κατηγορητηρίου του διωκόμενου αγωνιστή υπάγεται σε όλη την παραπάνω λογική. Απαιτούμε την αθωωσή του. Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, μετανάστη σε ανάπτυξη μαζικού κινήματος αντίστασης στην βάρβαρη πολιτική που έχει εξαπολύσει η αστική τάξη της χώρας μας πιστή στις διαταγές των Ευρωπαίων και Αμερικάνων αφεντικών της. Μόνο έτσι θα τσακιστούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οποιοσδήποτε στέκεται συμπαραστάτης του φασισμού.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
• ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
• ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Βόλος 25/04/2013