Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Απρ 2013

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία και σαν τέτοια θα την τιμήσουμε!

Τη μάχη της απεργίας καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι τη φετινή Πρωτομαγιά. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να προκαλέσει ξανά την εργατική τάξη μέσα από την απόφασή της να μεταθέσει την επίσημη αργία από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα.
Υποτίθεται ότι αυτό έγινε για να μην υπονομευτεί η πασχαλινή αγοραστική περίοδος. Και μάλιστα συνηγόρησαν σε αυτό και οι εργοδοτικές ενώσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ οι οποίες χαιρέτησαν την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας. Στην ουσία όμως πρόκειται για μία καθαρά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, απόλυτα συνδεδεμένη και συνεπή με τη συνολικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εργασιακά δικαιώματα.
Ρίχνει το γάντι η κυβέρνηση στην εργατική τάξη και μάλιστα με μία ευθεία αμφισβήτηση των συμβόλων και της ιστορίας της εργατικής τάξης. Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τα αστικά επιτελεία επιχειρούν ένα ακόμη πολιτικό και ιδεολογικό χτύπημα στον κόσμο της δουλειάς. Θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Να εκμεταλλευτούν το γενικότερο κλίμα υποχώρησης και αποσυγκρότησης. Να αξιοποιήσουν τη γενικότερη αδράνεια που καλλιεργούν οι εργατοπατέρες. Να εκμεταλλευτούν το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και που επεκτείνεται και στο Δημόσιο μετά την πρόσφατη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για 15.000 απολύσεις. Να χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης τα τεράστια ποσοστά ανέργων που έχει προκαλέσει η πολιτική τους. Να αξιοποιήσουν τη γενικότερη απραξία και σύγχυση της ρεφορμιστικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους το γενικότερο μούδιασμα που δημιούργησε η πρόσφατη εξέλιξη στην Κύπρο.
Γι’ αυτό και η απάντηση του εργατικού κινήματος πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αποφασιστική: Η Πρωτομαγιά ήταν, είναι και θα παραμείνει μέρα απεργιακού αγώνα και ταξικής διεκδίκησης. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας, είτε το θέλουν τα αστικά επιτελεία είτε όχι. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους τους εργαζόμενους.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μάχη για την επιτυχία της απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δοθεί έγκαιρα και αποφασιστικά. Σε όλη τη χώρα. Σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που ήδη έχει αρχίσει να καλλιεργείται από την εργοδοσία που αξιοποιεί την απόφαση της κυβέρνησης. Καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν για τα δίκια τους, για το παρόν και το μέλλον τους, για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης, της κατάργησης της εκμετάλλευσης.
Το απεργιακό κάλεσμα της Πρωτομαγιάς είναι ένα κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ανελέητη επίθεση του κεφάλαιου ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας, ένα κάλεσμα ενάντια στην επέλαση της βαρβαρότητας και του εργασιακού μεσαίωνα, ενάντια στις απολύσεις, στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το φόβο. Είναι ένα κάλεσμα αντίστασης στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που στήνουν ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης.
Είναι ένα κάλεσμα αγώνα ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, τα ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα μίσους. Κάλεσμα κοινού αγώνα ελλήνων και μεταναστών εργατών. Κάλεσμα για την ανασυγκρότηση του ταξικού, εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.