Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στις Δυτικές συνοικίες

Μετά από τρία χρόνια όξυνσης της επίθεσης στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους μέσω των μνημονίων, η ζωή και το μέλλον του λαού μας γίνεται πια ζοφερό. Ο λαός μας, ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές απολύσεις την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορομπηξία και τα χαράτσια. Μια συνεχής διαδικασία φτωχοποίησης και κατάργησης δικαιωμάτων με προορισμό τον μεσαίωνα… πλάι στη διάλυση της περίθαλψης και της υγείας, της ασφάλισης και της παιδείας,. Την ίδια στιγμή, ένα ολόκληρο σκηνικό ξεπουλήματος της χώρας, και της - ψευδεπίγραφα λεγόμενης - «δημόσιας» περιουσίας, βορά στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, βρίσκεται στα σκαριά.
Προβάλουμε και επιμένουμε στις κατευθύνσεις: της μαζικής λαϊκής ενεργοποίησης, της αντίστασης στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός, στην ανάδειξης της αναγκαιότητας και της δυνατότητας της σύγκρουσης του λαού, με την πολιτική του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος, και του ιμπεριαλισμού. Κατευθύνσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στην προοπτική, στη μοναδική διέξοδο για το λαό, στην ανατροπή δηλαδή, του ίδιου του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του ντόπιου καπιταλισμού και της πολιτικής τους εξουσίας.
Να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των εργαζόμενων στις περιοχές μας, στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, τους Δήμους, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενάντια στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μισθούς πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια.
Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους άνεργους με στόχο να ενταχθούν στον αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος τους στη δουλεία και στα επιδόματα ανεργίας.
Να συναντηθούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα σχολεία και τους εργαζόμενους σε αυτά.
Να συναντηθούμε, επίσης, με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη.
Να κινητοποιηθούμε για τα ζητήματα της φοροεπιδρομής και των χαρατσιών, είτε προέρχονται από το κράτος είτε από τους Δήμους.
Να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας.
Να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, ενάντια στην αχαλίνωτη τρομοκρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες.
Να καταγγείλουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία και να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους μετανάστες εργαζόμενους.
Να αναδεικνύουμε στις περιοχές μας γενικότερα πολιτικά ζητήματα, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι αγώνες των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Με αποφασιστικότητα και τόλμη, να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό, εργαλείο δράσης στη περιοχή μας, με αριστερά, αντί-ιμπεριαλιστικά, αντί-διαχειριστικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλει ουσιαστικά και στη συνολικότερη προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και πάλης, που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός.

Κυριακή 14 Απρίλη 2013, 7:00 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, 
Εθνικής Αντιστάσεως 61