Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Απρ 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ - Νοτίων Προαστίων

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, συνταξιούχο του Δήμου μας, που ζει την κόλαση που δημιούργησε η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.
Η σημερινή παγκόσμια κρίση, η λεγόμενη κρίση χρέους, ένα και μόνο ορισμό και όνομα έχει: Είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος που τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι λαοί και ειδικά αυτοί που βρίσκονται κάτω από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ειδικά στη χώρα μας η διπλή εξάρτηση από ΗΠΑ και ΕΕ όπως και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί έχουν σαν αποτέλεσμα η κρίση να παίρνει τραγικές διαστάσεις.
- Το γκρέμισμα όλων των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας που έχουν καταδικάσει το Λαό μας στην ανέχεια και την απόγνωση, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας είναι έργο του καπιταλισμού και της εξάρτησης.

- Με 1,5 εκατομμύριο ανέργων να λιμοκτονεί και ποσοστό πάνω από 60% της νεολαίας να ψάχνει να βρει απελπισμένα οποιαδήποτε δουλειά, χωρίς όνειρα και ελπίδα για το μέλλον, πρέπει να βροντοφωνάξουμε, ότι το γεγονός αυτό είναι έργο του καπιταλισμού και της εξάρτησης.
- Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας πάνω και κάτω από ξηρά και θάλασσα, η ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος από « επενδυτές» που αφήνουν πίσω τους καμένη γη, είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και της εξάρτησης.
- Η αναβίωση του φασισμού και η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, το κτύπημα κάθε εστίας αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους, το φίμωμα και η καταστολή κάθε δίκαιης και ζωντανής κραυγής διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και της εξάρτησης.

Μέσα σ’ αυτό το αντιδραστικό περιβάλλον όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι που αποτελούν την πλειοψηφία του Λαού μας καλούμαστε να οργανωθούμε , να συντονιστούμε και να αντισταθούμε για να ενισχύσουμε τους ήδη μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο Λαός μας, ώστε οι αγώνες αυτοί να έχουν αποτέλεσμα, να φρενάρουν την επίθεση του συστήματος και ν’ ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής του.
Ενάντια σε κάθε είδους αυταπάτες και εύκολες λύσεις, ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης της λύσης των δικών μας προβλημάτων σε τρίτους, που μετατρέπουν το Λαό σε παρατηρητή – ακροατή, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας ενεργή συμμετοχή, ώστε να ενισχυθούν οι υπάρχουσες εστίες αντίστασης και να δημιουργηθούν νέες, όπου ζει, εργάζεται και δρα καθένας μας.


ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – Νοτίων Προαστίων
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.