Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Φεβ 2011

Μαζικά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Είναι πλέον ολοφάνερη η εφιαλτική κατάσταση στην οποία ζούνε οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλα τα λαϊκά στρώματα. Το πρόβλημα της επιβίωσης έχει μπει στην καθημερινή ζωή τους και οι συνθήκες διαβίωσής τους έχουν γίνει δυσβάσταχτες και γεμάτες βάσανα. Σήμερα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άλλοι τόσοι μισοάνεργοι βιώνουν με τις οικογένειές τους την πείνα και την εξαθλίωση και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν οι φορείς της άγριας επίθεσης που ζούμε, όλοι αυτοί που λεηλατούν βάναυσα τον κόσμο της δουλειάς και τον πλούτο της χώρας: Το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτοί οι μεγάλοι δυνάστες των εργαζομένων και των λαών. Η αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της, που έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους και το μέλλον της χώρας με τα συμφέροντα των μεγάλων τους αφεντικών, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου έχουν αναλάβει εργολαβικά να τους υπηρετούν με τον πιο υποτακτικό και δουλικό τρόπο. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση στηρίζουν απαρέγκλιτα η ΝΔ και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη.
«Πουλήστε την περιουσία του Δημοσίου» απαιτούν το μνημόνιο και η τρόικα, και οι υποτακτικοί τους στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα: αεροδρόμια, λιμάνια, παραλίες, συγκοινωνίες, τη ΔΕΗ και τις άλλες ΔΕΚΟ. «Κλείστε σχολεία και νοσοκομεία» απαιτεί η τρόικα και η κυβέρνηση αυτό ακριβώς προωθεί με τη μορφή των συγχωνεύσεων. «Καταργήστε τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και προωθήστε τις επιχειρησιακές συμβάσεις» αναφέρει το μνημόνιο και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. «Υπογράψτε το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» απαιτούν και εκβιάζουν Μέρκελ και Σαρκοζί για να επιβάλουν στον κόσμο της δουλειάς λιτότητα διαρκείας.
Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου και το επιτελείο του προωθούν για λογαριασμό των ΗΠΑ επικίνδυνες αποστολές στη Μ. Ανατολή, σε συμμαχία με τους σιωνιστές του Ισραήλ και σε βάρος των αραβικών λαών και χωρών, επιλογή που μπορεί να μπλέξει το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Αναμφίβολα, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αναγκασμένοι να παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους, σ’ ένα περιβάλλον γενικευμένης ανασφάλειας. Γι’ αυτό ακριβώς απαιτείται ένας γενικός ξεσηκωμός. Τώρα! Γιατί αύριο θα είναι αργά!
Οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία διάθεση και κανένα συμφέρον να στηρίξουν και να οργανώσουν εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Αντίθετα, κάνουν τα πάντα για να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους και να τσακίσουν τη διάθεσή τους για αγώνες. Πρόκειται για συνδικαλιστικές ηγεσίες υποταγμένες στις απαιτήσεις της αστικής τάξης και της κυβέρνησης. Και οι εργαζόμενοι οφείλουν να τις πετάξουν έξω από τα συνδικάτα τους.
Η ρεφορμιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ αρέσκεται σε μεγάλα λόγια, με δημαγωγικές κραυγές περί ταξικών αγώνων και συγκρούσεων για να κρύψει τη συμβιβαστική και ρεφορμιστική γραμμή της. Αποφασίζει με τυμπανοκρουσίες γενικές απεργίες, όπως και αυτή στις 10 Φλεβάρη και τις ματαιώνει χωρίς εξηγήσεις, λες και δε συμβαίνει τίποτα. Τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχει ματαιώσει απεργίες που αποφάσισε.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η μαζική και γενικευμένη αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, προβάλλουν ως το πιο επιτακτικό καθήκον.
Αντίσταση για την ανατροπή της βάρβαρης και βάναυσης πολιτικής.
Αντίσταση για να τσακιστούν οι δυνάμεις της επίθεσης.
Αντίσταση για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης.
Αντίσταση για να αποκτήσει το κίνημα ελπίδα και προοπτική.
Οι εργατικές και λαϊκές εξεγέρσεις δείχνουν το δρόμο της πάλης των μαζών!
Ταξική Πορεία