Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Φεβ 2011

MAZIKH H ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Με περισσότερο κόσμο από την απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 23 Φλεβάρη. Σ' αυτό συνέτεινε το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της πόλης και όχι η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Είναι φανερό, και όσο εξελίσσεται η επίθεση, οι επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζόμενων του Δημοσίου και η ωμή τρομοκρατία και απειλές της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα θα καθορίζουν αρνητικά τη συμμετοχή των εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις. Αντίβαρο σ' αυτή την κατάσταση αποτελεί μόνο η συγκρότηση μαζικού κινήματος αντίστασης που θα στηρίζει, θα εμπνέει και θα κερδίζει με την πάλη του τις μικρές και καθημερινές νίκες που τόσο ανάγκη έχει ο κάθε εργαζόμενος.
Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων–Ανέργων Αρτας, που συγκροτήθηκε στην πόλη μας μετά τις 15 Δεκέμβρη, προπαγάνδισε την απεργία με αεροπανό, ταμπλό και προκήρυξη σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Παρέμβηκε στην πορεία με δικό της μπλοκ που συσπείρωσε δεκάδες αγωνιστές εργαζόμενους. Αντίστοιχη παρέμβαση στους χώρους δουλειάς και στην αγορά της πόλης είχε και η Ταξική Πορεία.
Μπροστά μας ανοίγεται από το ίδιο το σύστημα η επίθεση στα μέτωπα της υγείας–περίθαλψης
(συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, εισιτήριο 5 ευρώ κ.λπ.), της παιδείας (συγχωνεύσεις–καταργήσεις σχολείων, νέο σχολείο, νέος νόμος πλαίσιο στις σχολές), στους ΟΤΑ (μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού, αυξήσεις τελών κ.λπ.). Προκλήσεις που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων–Ανέργων θα προσπαθήσει να ανοίξει αυτά τα ζητήματα το επόμενο διάστημα. Παράλληλα θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους δράσης–παρέμβασης για το ζήτημα των απολύσεων–ανεργίας που και στην περιοχή μας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.