Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Φεβ 2011

Συνεχής, μαζική και συλλογική αντίδραση στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων!


Με αμείωτη ένταση και επιμονή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι παρεμβάσεις  των Επιβατών της Θεσσαλονίκης ενάντια στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. Οι κινητοποιήσεις αυτές σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες κινήσεις που πραγματοποιούν οι διάφορες πρωτοβουλίες γειτονιάς, οι επιτροπές εργαζομένων και οι φοιτητές, φαίνεται να τρομάζουν τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αλλά και την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και οι δύο σε αγαστή σύμπνοια μηχανεύονται τρόπους για να ξεφουσκώσουν το διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας. 

Έτσι, η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου που καταθέτει για ψήφιση την Παρασκευή 11 Φλεβάρη και αφορά τα ΜΜΜ αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει ρύθμιση που θα ορίζει ως πλημμέλημα τη μη καταβολή εισιτηρίου. Ένας μηχανισμός τρομοκράτησης επιδιώκεται να φτιαχτεί σε βάρος του επιβατικού κοινού. Ήδη τα πρόστιμα έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη. Επισείεται ο «μπαμπούλας» του εισαγγελέα, των σεκιουριτάδων ή ακόμα και της ίδιας της αστυνομίας που θα βγει για να προστατέψει τα κέρδη του ΟΑΣΘ. 
Παράλληλα αναπτύσσεται και μια άλλη φιλολογία για τον δήθεν κίνδυνο να χρεοκοπήσει ο ΟΑΣΘ, να απολυθούν εργαζόμενοι ή να κοπούν γραμμές. Και φυσικά εντείνεται η προσπάθεια πολυδιάσπασης του κόσμου, να στραφούν οι νόμιμοι και νομοταγείς ενάντια στους «τζαμπατζήδες» και τους «καταφερτζήδες», η λογική του «να μη μας πιάνουν κορόιδα, εμάς που πληρώνουμε, οι άλλοι που περνάνε στη ζούλα», μια προσπάθεια συμψηφισμού με τους μεγαλοκαρχαρίες και αρχικλέφτρας του συστήματος, κατά τη λογική του Πάγκαλου (όλοι μαζί τα φάγαμε).
Παρά το αντιδραστικό αυτό κλίμα που επιδιώκουν να διαμορφώσουν, οι δράσεις των Επιβατών της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται ακμαία. Ο αγώνας ενάντια στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων πρέπει να νικήσει, γιατί είναι δίκαιος. 
Πραγματοποιούνται τακτικά απογευματινά ραντεβού για εξορμήσεις στα λεωφορεία, όπου οι επιβάτες καλούνται να μην πληρώσουν εισιτήριο σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συλλογικού αγώνα ενάντια στις ανατιμήσεις και όχι με τη λογική του ατομικού βολέματος. Σταθερό έχει γίνει και το κεντρικό ραντεβού κάθε Σάββατο μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ πολυποίκιλες παρεμβάσεις με εξορμήσεις σε πλατείες, σχολεία, στέκια νεολαίας, υλοποιούν και οι τοπικές πρωτοβουλίες. 
Τέλος, με εντατικούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η προπαγάνδιση της μεγάλης πορείας προς τον ΟΑΣΘ το Σάββατο 19/2 στις 12 το μεσημέρι. Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει ήδη δοθεί στο νέο Δημαρχείο. Ομοίως και η συνέλευση των Επιβατών την Κυριακή 20/2 στο ΕΚΘ.