Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2011

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 23/2

Παρά τη καταρρακτώδη βροχή η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ήταν μαζική. Εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα(δάσκαλοι, καθηγητές, φαρμακουπάλληλοι, οικοδόμοι, κα) αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.
Παρά το γεγονός ότι η προπαγάνδα της απεργίας δεν έγινε με τους καλύτερους όρους η προκήρυξη-κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μοιράστηκε τόσο σε εργασιακούς χώρους (ΔΕΥΑΚ Φαρμακαποθήκη κλπ ) αλλά και στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και μαζί με την αφίσα που κολλήθηκε έπαιξε ρόλο στο να πλαισιωθεί το μπλοκ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ από αρκετό κόσμο.
Έγιναν άλλες 2 συγκεντρώσεις. Του Εργατικού Κέντρου-ΝΤ ΑΔΕΔΥ σε κλειστό χώρο όπου συγκεντρώνονται κάποια μέλη των ΔΣ σωματείων που ελέγχονται από ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ και δεν διαδηλώνουν. Και φυσικά του ΠΑΜΕ. Στην πρόταση για μια συγκέντρωση-διαδήλωση που είχε η Πρωτοβουλία και τέθηκε και στη κοινή συνέλευση δασκάλων-καθηγητών οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Μάλιστα εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τη μεριά τους χαρακτήρισε την τακτική της Πρωτοβουλίας «προβοκατόρικη» που πρέπει «να πεταχτεί στα σκουπίδια». Αυτή και όποιες άλλες κινήσεις καλούν σε κοινές συγκεντρώσεις στην ίδια(!!) πλατεία με το ΠΑΜΕ…
Ένα μόνο σχόλιο. Είναι ολοφάνερο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης στην Καρδίτσα (ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ). Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα κριθούμε από το πώς θέτουμε τους εαυτούς μας στην υπόθεση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων ή αλλιώς θα μας πετάξει ο λαός στα σκουπίδια. Ποιος πρέπει να ανησυχεί;;