Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Φεβ 2011

Νίκη στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας!

Την 31 ημέρα του αγώνα τους συμπληρώνουν, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι 287 μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η κατάσταση της υγείας τους είναι πλέον κρίσιμη. Ωστόσο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με οποιοδήποτε τίμημα. Και η αποφασιστικότητα αυτή πηγάζει από την οργή που έχουν συσσωρεύσει από την πολύχρονη, συνεχόμενη κοροϊδία που υφίστανται, αυτοί όπως και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στη χώρα, από το αστικό κράτος. Κοροϊδία που, φυσικά, συνοδεύεται από περισσή υποκρισία και ατελείωτη εκμετάλλευση. Μία ζωή ανυπόφορη, ταπεινωτική και επικίνδυνη, υπό διαρκή ομηρία και σε συνεχή διωγμό, ενδεικτική του πραγματικού προσώπου του καπιταλισμού και του αστικού κράτους που τον υπηρετεί. Γι’ αυτό και το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι το κυρίαρχο αίτημα του αγώνα αυτού. Όπως αναφέρουν στην απόφαση της συνέλευσής τους (22 Φεβρουαρίου) οι απεργοί πείνας:
«Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια: Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.
Καθώς επίσης και:
-  Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
- Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.
- Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
- Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
- Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.»
Βέβαια, αυτά τα δίκαια, αυτονόητα αιτήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με απίστευτη προκλητικότητα. Όπως καταγγέλλει η «Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων» που έχει συγκροτηθεί στην Αθήνα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής «έφτασε ως το σημείο να χαρακτηρίσει "ρουσφέτι" το αίτημα για άμεση δικαίωση των 300 και κατηγόρησε το συνδικαλιστικό κίνημα ότι "οδηγεί τους απεργούς στα άκρα"». Δήλωση που αποτελεί συνέχεια της θρασύτατης δήλωσης του Λοβέρδου ο οποίος με τη σειρά του είχε χαρακτηρίσει το κτίριο της Υπατίας όπου βρίσκονται οι 237 απεργοί πείνας στην Αθήνα ως «βόμβα λοιμώξεων»!
Σε διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία και ο νεόκοπος δήμαρχος Αθηναίων, Καμίνης, απέρριψε την πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης να υιοθετηθεί  το ψήφισμα αλληλεγγύης που ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τόλμησε να καταθέσει δικό του ψήφισμα με το οποίο «πρότεινε» στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους με στόχο την «έναρξη διαλόγου με την πολιτεία» και την «παράλληλη μεσολάβηση του Δήμου»! Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο στην παράταξη Καμίνη και να παραιτηθούν τρεις από τους αντιδημάρχους.
Αυτή ακριβώς η στάση της κυβέρνησης και όλου του αστικού εσμού, έχει πυροδοτήσει τη γενικότερη κατακραυγή του δημοκρατικού κόσμου, ο οποίος σε ένα εντυπωσιακό πλατύ κύμα αλληλεγγύης στέκεται στο πλάι των αγωνιζόμενων μεταναστών. Καθημερινά από το κτίριο της Υπατίας περνούν δεκάδες αλληλέγγυων, ενώ στο χώρο έχουν ήδη δώσει συνεντεύξεις Τύπου εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και συνδικαλιστές. Δεκάδες είναι και τα μηνύματα συμπαράστασης τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Παράλληλα, σε καθημερινή βάση γίνονται πολύμορφες εκδηλώσεις συμπαράστασης. Μόνο στην Αθήνα έχουν πραγματοποιηθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία μία συναυλία κι ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ενώ η «Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων», την οποία στηρίζει και η Ταξική Πορεία, έχει προχωρήσει σε δίωρη κατάληψη του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 984», σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Υπατίας, καθώς και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Για το Σάββατο 26 Φλεβάρη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και οι απεργοί πείνας καλούν σε πορεία αλληλεγγύης στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο.