Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Φεβ 2011

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται συμμετέχοντας στις παρεμβάσεις της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», για να μην περάσει το νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ στην αξία των εισιτηρίων. Συγκεκριμένα οι αγωνιστές της επιτροπής επιβιβάζονται στις αφετηρίες λεωφορείων στις γραμμές των δυτικών συνοικιών και αφού πρώτα αναρτούν πανό ενάντια στο νέο χαράτσι για τα εισιτήρια στα λεωφορεία, τοποθετούν αφίσες και αυτοκόλλητα στο εσωτερικό τους και μοιράζοντας προκηρύξεις συνδιαλέγονται με τους επιβάτες, εξηγώντας τον σκοπό και την αναγκαιότητα όλης αυτής της κίνησης. Παράλληλα οι αγωνιστές αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο, παροτρύνοντας με το παράδειγμά τους τους επιβάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ν’ αντισταθούν και ν’ αρνηθούν να πληρώσουν εισιτήριο, μέχρι να πάρει ο ΟΑΣΘ πίσω το χαράτσι. Στη συνέχεια μαζί με άλλες επιτροπές από τις γειτονιές και άλλους αγωνιστές διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης και επιβιβάζονται πάλι σε λεωφορεία -από τέρμα σε τέρμα- για να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις τις ημέρας. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα και Σαββάτο πρωί. Οι παρεμβάσεις αυτές τυγχάνουν ευνοϊκής αποδοχής και αγκαλιάζονται από το σύνολο των επιβατών και τον λαό της Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιών μετέχει στο συντονιστικό των «Επιβατών Θεσσαλονίκης».
Ακόμα η Πρωτοβουλία αυτόνομα παρενέβη για τα εισιτήρια στη λαϊκή της Ξηροκρήνης και σε νεολαιίστικα στέκια των Αμπελοκήπων και της Νεάπολης, ενώ έχει εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης για τον ηρωικά αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας, τους μετανάστες και καταγγελία για τη δολοφονική βομβιστική επίθεση στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων ΣΦΕΝΤΟΝΑ.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση του μέλλοντος των παιδιών μας, της αξιοπρέπειάς μας και την κατοχύρωση των οικονομικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων μας. Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο αδίστακτης και αβάσταχτης για τα λαϊκά στρώματα εμπορευματοποίησης. Δεν φοβόμαστε, άρχισαν να μας φοβούνται. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.