Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Φεβ 2011

Εκδήλωση της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου η εκδήλωση της Αγωνιστικής Κίνησης «Το σχολείο στην εποχή του ΔΝΤ», στο Στέκι Μεταναστών-Χώρο Κινημάτων, στο Βόλο. 
Αν και ο καιρός ήταν εχθρικός, μερικοί μάλιστα κινδύνεψαν να αποκλειστούν από τα χιόνια, αρκετοί τολμηροί εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για σχεδόν τρεις ώρες όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση. 
Οι δύο εισηγήσεις, των Αλέξη Φυτσιλή και Αργύρη Παπαθανασίου, άνοιξαν τη συζήτηση για ζητήματα όπως οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι μειώσεις μισθών, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζονται και οι στόχοι τους, η τεχνική εκπαίδευση, η κατάσταση του κινήματος, πώς πρέπει να απαντήσουμε στις συνθήκες της νέας εποχής, πώς μπορούμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα, αλλά και πολλά άλλα, ειδικότερα και γενικότερα θέματα.
Κοινή διαπίστωση ήταν πως η κατάσταση στην εκπαίδευση οφείλεται όχι σε εκπαιδευτικές αρρυθμίες, παραλείψεις ή λάθη του παρελθόντος, αλλά κυρίως σε δύο σημαντικές παραμέτρους: είναι βαθύτατα ταξική και είναι επηρεασμένη από την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά της χώρας, όπως η εξάρτηση, η οικονομική κρίση, η αδυναμία σχεδιασμού και άλλα.
Ιδιαίτερος προβληματισμός αναπτύχθηκε στο πώς πρέπει να κινηθούν οι εκπαιδευτικοί στο επόμενο διάστημα και κοινός τόπος ήταν η ανάγκη της οργάνωσης και της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών στις δυνάμεις τους.
Ως συνέχεια της συζήτησης αυτής, η κήρυξη της απεργίας στις 22 και 23 Φεβρουαρίου δημιουργεί την ανάγκη μιας πρωτοβουλίας η οποία παράλληλα, αλλά και πέρα από τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών, θα δώσει μια νέα πνοή στους αγώνες μας και θα εμπλέξει περισσότερους εκπαιδευτικούς στους αγώνες που ήδη άρχισαν.