Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Φεβ 2011

ΜΕΤΚΑ Βόλος: Οι ξεπουλημένοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές καλούν αγωνιστές εργάτες σε απολογία!


Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου εργατών ΜΕΤΚΑ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) σε όλη την περίοδο του αγώνα για την επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων αγωνιστών εργατών κράτησε τόσο αισχρή φιλοεργοδοτική στάση, που ανάγκασε τις παρατάξεις τους να τους διαγράψουν, όχι όλους, αλλά τον πρόεδρο και το γραμματέα. Αυτοί βέβαια συνεχίζουν την αντεργατική τους δράση μέχρι σήμερα, στρώνοντας το δρόμο στην επίθεση της εργοδοσίας. Στην ενορχηστρωμένη επίθεση στους τρεις αγωνιστές εργάτες, που μετά την επαναπρόσληψή τους είναι σε απομόνωση στο χώρο δουλειάς, η ξεπουλημένη ηγεσία του σωματείου καλεί σε απολογία τους εργάτες γιατί… της ασκούν κριτική. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δείχνει την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει οι εργάτες, όχι μόνο στη ΜΕΤΚΑ, να ανατρέψουν τις ξεπουλημένες εργοδοτικές-κυβερνητικές ηγεσίες που αποτελούν όχι απλά εμπόδιο αλλά εχθρό μέσα στο εργατικό κίνημα.
Παρακάτω δημοσιεύουμε το ψήφισμα συμπαράστασης που κυκλοφόρησε στο Βόλο και υπογράφτηκε από πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, που αποκαλύπτει τα γεγονότα:

12 Φλεβάρη 2010. Η εργοδοσία της ΜΕΤ.ΚΑ. απολύει τρεις πρωτοπόρους εργάτες, τους Βογιατζή Κώστα, Καλατζή Βασίλη και Παυλίδη Αλέξη, για τη συνδικαλιστική τους δράση.
Φλεβάρης 2011. Ενα χρόνο μετά, ύστερα από ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που καταδίκασε τις απολύσεις μας και με πολύμορφες δράσεις απαίτησε την επαναπρόσληψή μας, κατόπιν αποφάσεων δικαστηρίων -όχι όμως τελεσίδικες- επανήλθαμε στο εργοστάσιο με το κεφάλι ψηλά, έχοντας πετύχει την πρώτη νίκη.
Η εργοδοσία με την επαναπρόσληψή μας κήρυξε έναν αδυσώπητο ψυχολογικό πόλεμο, απομονώνοντάς μας κυριολεκτικά από τους άλλους συναδέλφους, χωρίς να μας παρέχει αντικείμενο εργασίας και τιμωρώντας μας συνεχώς με πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ κανονισμό της για ανύπαρκτες και σκηνοθετημένες παραβάσεις. Η εργοδοσία σ' όλην αυτή την επίθεση που δεχόμαστε εμείς αλλά και ο συνδυασμός μας Μαζική ΕνωΤική Κίνηση Αλλαγής έχει πιστό σύμμαχο και συνεργάτη την εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου.
Μια πλειοψηφία που η φιλοεργοδοτική της συμπεριφορά δεν έχει προηγούμενο.
Το τελευταίο ολισθηρό της ατόπημα είναι ότι, εφαρμόζοντας το ΧΟΥΝΤΙΚΟ άρθρο 8 του καταστατικού, το οποίο απαγορεύει στα μέλη του σωματείου τη διαφωνία και την άσκηση κριτικής στις αποφάσεις του Δ.Σ., μας καλεί σε απολογία και τους τρεις γιατί ασκούμε δημόσια κριτική στις φιλο-εργοδοτικές αποφάσεις του σωματείου -όπως εξάλλου επιβάλλουν οι κανόνες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- με απώτερο σκοπό και στόχο, εκτιμούμε, τη διαγραφή μας από τα μητρώα του σωματείου, η οποία βολεύει τόσο την εργοδοσία αφού θα μπορεί ανενόχλητα να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια, αφετέρου την εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου.
Στην πόλη του Βόλου, όπου ιδρύθηκε το πρώτο Εργατικό Κέντρο, τέτοιες ενέργειες και πρακτικές από συνδικαλιστές μάς θυμίζουν μαύρες εποχές.
Η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι υπόθεση όλων μας.
Η αλληλεγγύη και η υποστήριξή σας στον αγώνα που δίνουμε είναι απαραίτητη για τη νίκη, μα προπάντων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.