Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2011

Η ΠΟΡΕΙΑ 23/2 ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε ίσως η μεγαλύτερη πορεία για εργασιακά-εργατικά θέματα, ίσως μεγαλύτερη ακόμα και από εκείνης της 5 Μαΐου.
Ισχυρή η παρουσία ξενοδοχοϋπαλλήλων, μαθητών και δασκάλων-καθηγητών. Για πρώτη φορά κατέβηκαν στην πορεία οργανωμένοι με μπλόκο, πανό και συνθήματα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαγαζάτορες. Μάλιστα, διεκδίκησαν και μπήκαν μπροστά. Έτσι το ΠΑΜΕ, που έχει ισχυρή παρουσία στην Κέρκυρα κράτησε εσκεμμένα μεγάλη απόσταση από το μπλόκο τους για να φαίνεται το ίδιο πρώτο και να τους αποκόψει από την υπόλοιπη πορεία, επιβεβαιώνοντας πως ότι δεν το ελέγχει το αντιμετωπίζει ως εχθρικό.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας ενάντια στα νέα μέτρα για πρώτη φορά από το Μάρτιο που ξεκίνησε να δρα και συμμετέχει σε κινηματικές διαδικασίες δεν είχε δική της προσυγκέντρωση και μπλόκο, γεγονός που δεν είναι σε καμιά περίπτωση προχώρημα για την προσπάθεια που κάνουμε.
Ωστόσο, δεν το βάζουμε κάτω, παίρνουμε δύναμη από τις μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την Ελλάδα, αισιοδοξούμε βλέποντας πόσος κόσμος κατεβαίνει και διαδηλώνει και στην Κέρκυρα, παρόλη τη μη λειτουργία των συλλόγων, παρόλη την περιχαράκωση και την επιλεκτική αγωνιστικότητα του ΠΑΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ