Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Φεβ 2011

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Αρκετές εκατοντάδες απεργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι και νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πρώτη πανεργατική απεργία του 2011. Ξεχωριστή, πολύ μικρότερη συγκέντρωση έκανε –ως συνήθως– το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην πλατεία Διοικητηρίου. Στη συνέχεια πορεύτηκε προς το Εργατικό Κέντρο, όπου συγκροτημένα και με αγωνιστικά συνθήματα αντιπαρατέθηκε –περισσότερο από κάθε άλλη φορά– στις ομιλίες των εκπροσώπων του ΕΚ και της ΑΔΕΔΥ. Στην κεφαλή της πορείας μπήκε το σωματείο εργαζομένων του καζίνου, ενώ τα βασικά μπλοκ που ακολουθούσαν ήταν της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και του διδασκαλικού συλλόγου.
Συζήτηση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης την Κυριακή 20 Φλεβάρη, σαν μέρος της γενικότερης καμπάνιας που πραγματοποίησε για ένα δεκαήμερο περίπου πριν από την απεργία. Σε αυτή τη συζήτηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός, που θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνέλευση, για την ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που θα αναδεικνύουν σοβαρά υπαρκτά προβλήματα και θα μπολιάζουν το πνεύμα του αγώνα σε περισσότερο κόσμο.