Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Απρ 2011

Εκδήλωση της ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με επιτυχία η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) για τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες με κεντρικό ομιλητή τον Γρ. Κωνσταντόπουλο. Ο σ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε σπουδαία εξέλιξη για τους λαούς της περιοχής τις εξεγέρσεις, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ήττα του κομμουνιστικού κινήματος. Τα εκατομμύρια των εξεγερμένων λαών στέλνουν μήνυμα ελπίδας και στους λαούς της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο. Η εξέγερση των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Αραβίας είναι δίκαιη. Οι λαοί ξεσηκώθηκαν ενάντια στη φτώχεια, στην τυραννία και στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση. Είναι βασικό καθήκον κάθε αριστερού ανθρώπου και κάθε οργάνωσης που θέλει να λέγεται αριστερή να εκφράσει την αλληλεγγύη στους εξεγερμένους λαούς, να εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, των χωρών της Ευρώπης να επέμβουν και να καταστείλουν αυτά τα κινήματα. Επίσης αναφέρθηκε στις διεργασίες που γίνονται –όσες έχουν γίνει γνωστές– μέσα σε αυτές τις εξεγέρσεις ανάμεσα στα κόμματα της Αριστεράς, όπως στην Τυνησία, στην κατεύθυνση να ενισχύσουν και να προβάλουν ένα κοινό πρόγραμμα πάλης. Εξάλλου οι λαοί που ξεσηκώθηκαν δεν ρώτησαν κανέναν και μέσα από αυτόν αγώνα θα βγουν δυναμωμένοι ώστε να συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις την πάλη τους. Ο λαός μας έχει πολλά να διδαχτεί από τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών, ιδιαίτερα στις μέρες μας που εντείνεται μέρα με τη μέρα η βάρβαρη επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει το ένα μέτρα μετά το άλλο.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση που κατάδειξε πόσο συμβάλλουν αυτές οι συζητήσεις στην κατανόηση της εποχής μας και αυτών που συντελούνται γύρω μας, όσο και την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η κομμουνιστική κατεύθυνση στο κίνημα και στους αγώνες του λαού μας που όλο και θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα.