Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Απρ 2011

Η Κερατέα δεν είναι μακριά, να γίνει Κερατέα η κάθε γειτονιά

Με επιτυχία στέφθηκε η πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας που διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Απρίλη από πρωτοβουλίες γειτονιάς, συλλογικότητες εργαζομένων και αυτοδιοικητικά σχήματα στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, οι δυνατότητες δεν εξαντλήθηκαν, ωστόσο πάνω από 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στις 11.30 το πρωί στήθηκε μικροφωνική που πληροφορούσε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για τον αγώνα του λαού της Κερατέας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και συνέδεε την προσπάθεια δημιουργίας χωματερής στην Κερατέα με το πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η ίδια πολιτική που στήνει καρκινογόνες χωματερές σε κατοικημένες περιοχές και μετατρέπει σε πεδίο βολής των ΜΑΤ τη Λαυρεωτική έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Όλα στον βωμό του κέρδους. Όλα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα και να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι εργολάβοι. Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στα απορρίμματα δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας και τα απορριματοφόρα δεν έχουν καύσιμα και ανταλλακτικά. Ο «οικολόγος», «περιβαλλοντικά ευαίσθητος» δήμαρχος προωθεί με γοργούς ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της κινητοποίησης, όταν οι συγκεντρωμένοι φώναζαν μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου «Η Κερατέα δεν είναι μακριά, να γίνει Κερατέα η κάθε γειτονιά» και σταμάτησε μπροστά τους λεωφορείο με σχολική εκδρομή. Τότε οι μαθητές, ακούγοντας το σύνθημα, άρχισαν να χειροκροτούν. Οι μαθητές έρχονταν από την Αθήνα…

Ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης (Αριστοτέλους) με συνθήματα όπως: «Τα ΜΑΤ χτυπάνε την Κερατέα», «Κάτω τα χέρια από την Κερατέα», «Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί» και «Μίζες στους εργολάβους, σκουπίδια στον λαό, απάντηση θα πάρουνε αγώνα μαζικό».
Η πορεία ολοκληρώθηκε μπροστά στο «αυτί» του Μπουτάρη. Ο «κοινωνικά ευαίσθητος» δήμαρχος, που λέγαμε, έχει στήσει σε διάφορα σημεία της πόλης (ανάμεσα στα οποία και στην πλατεία Αριστοτέλους) κατασκευές-αγάλματα που αναπαριστούν αυτιά. Εκεί οι πολίτες καταθέτουν τα παράπονά τους και ο δήμαρχος τους... ακούει. Τόσο επικοινωνιακό δούλεμα! Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν γύρω από... το «αυτί» σακούλες σκουπιδιών (σαν σκουλαρίκι) και κόλλησαν πάνω τους τις ανακοινώσεις και τις πικέτες της πορείας.
Νίκη στον αγώνα της Κερατέας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.
Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Επιβάτες της Θεσσαλονίκης στα αστικά λεωφορεία ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια.