Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2011

Σχετικά με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μουσείο

Στον "αυτόματο πιλότο" μοιάζει να μπήκε η διοργάνωση της φετινής ξεχωριστής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που γίνεται σε αντιδιαστολή με τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Ως προεξοφλημένη παρουσιάστηκε η διοργάνωσή της από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων κι ας μην είχε αποφασιστεί παρά από ελάχιστα σωματεία που προχώρησαν και σε μία άμαζη και πολύ κάτω από τις περιστάσες συνάντηση στο Πολυτεχνείο λίγο πριν το Πάσχα για την τυπική "επικύρωση".
Το πλάισιο εννοείται ότι αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη ...συντονιστική γραμματεία του Συντονισμού. Χαρακτηριστικό της "συντονισμένης" λειτουργίας και του σεβασμού των σωματείων ως όργανα είναι και το ότι μόλις τρεις μέρες πριν την Πρωτομαγιά αναζητιόταν ακόμη η λίστα των σωματείων που καλούν στη συγκέντρωση του Μουσείου.
Και φυσικά, αφού τα σωματεία μπήκαν μπροστά, οι οργανώσεις και οι εργατικές συλλογικότητες περισσεύουν. Κι ας γνωρίζουν όλοι ότι και στη φετινή Πρωτομαγία, όπως και στις προηγούμενες, η τρίτη ξεχωριστή συγκέντρωση αποτελεί ουσιαστικά συγκέντρωση των οργανώσεων και των μετωπικών σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που κάλυπτε πολιτικά και ένα σεβαστό αριθμό σωματείων που δε βολεύονταν στη ΓΣΕΕ ή το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό και η μορφή που επιλεγόταν μέχρι πέρσι μιας πλατιάς, ανοιχτής πρωτοβουλίας οργανώσεων, μετωπικών σχημάτων και συνδικαλιστών αποτελούσε μια πιο έντιμη και πραγματική επιλογή.
Το γεγονός ότι κάποιοι αρνούνται να το παραδεχτούν δεν έχει να κάνει μόνο με μια κοντόθωρη αντίληψη της σημερινής πραγματικότητας και των συσχετισμών. 'Εχει να κάνει με την αδυναμία τους να αντιληφθούν τι σημαίνει ειλικρινής κοινή δράση ως εργαλείο ζωτικής σημασίας για την πλατιά εργατική - λαϊκή συσπείρωση. Και φυσικά έχει να κάνει και με την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που θα πιστώνονται σε συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα. Σε μια περίοδο πραγματικών και βασανιστικών απαιτήσεων, οι μικρομεγαλισμοί, οι ηγεμονισμοί και τα "καπέλα" όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το κίνημα αλλά αποτελούν τροχοπέδη γι' αυτό και εκθέτουν όσους τα επιλέγουν.
Παρ' όλα αυτά, και διατηρώντας όλες τις επιφυλλάξεις και αντιρρήσεις μας, ως ΚΚΕ(μ-λ) επιλέξαμε να καλέσουμε στη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της Πρωτομαγιάς, με προσυγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια.