Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2011

ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ…
EKΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Τα μονοπάτια της αντίστασης να γίνουν οι δρόμοι της νίκης και
της προοπτικής του λαού μας

Τα απανωτά Μνημόνια που προστάζει η Τρόικα και εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση, αλλά και οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Μια επίθεση με βάθος και διάρκεια, που στοχεύει στην επιστροφή σε ένα «σύγχρονο» εργασιακό και κοι-νωνικό μεσαίωνα, όπου η έννοια του δικαιώματος δεν θα υφίσταται καθόλου. Μια επί-θεση καθολική, που παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρί-σης και του άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Η αστική τάξη της χώρας και τα κόμματά της παραδίδουν το λαό έρμαιο στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, ευελπιστώντας να πάρουν μερίδιο από την πίτα. Η πρόθυμη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Λιβύη δείχνει το βάθεμα της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ. Παράλληλα δημιουργεί νέους κινδύνους για το λαό, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραπέρα εμπλοκής στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς.

Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, όλο και μεγαλύτερα κομμάτια εργαζομένων συνειδητο-ποιούν πως αυτό το σύστημα πλέον δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, και αναζητούν εναλλακτική διέξοδο. Πως ο μόνος τρόπος για να μπει φραγμός στο μεσαίωνα είναι να οργανωθεί ο λαός και να αντιπαρατεθεί συνολικά με τις δυνάμεις του συστήματος.
Όμως ο δρόμος της αντίστασης και της ανατροπής δεν είναι τόσο ξεκάθαρος, όσο απαιτούν οι περιστάσεις. Η οργή και ο αγώνας, οι μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις, συνοδεύονται από προβληματισμούς για τη δυνατότητα νίκης, το μέλλον και την προοπτική των αγώνων. Η επίσημη (κυρίως) Αριστερά σπέρνει με τη στάση της απογοητεύσεις και βάζει εμπόδια στο ξεδίπλωμα της λαϊκής πάλης.
Ωστόσο οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει. Καθημερινά γεννιούνται εστίες αντίστασης, και όπως δείχνουν οι εξεγέρσεις των λαών στη Βόρεια Αφρική, ο «γίγαντας» πλέον έχει ξυπ-νήσει και αναζητά το δικό του δρόμο. Τη συλλογικότητα, τη λαϊκή αυτό-οργάνωση, την αντίσταση, την αλληλεγγύη, έτσι όπως σηματοδοτούνται μέσα από τους αγώνες που ξεδιπλώνονται σήμερα.
Φτιάχνει τα δικά του όπλα που θα τα χρησιμοποιήσει στις μάχες που έρχονται. Ανακαλύπτει μέσα σ’ αυτές τις μάχες το εφικτό του οράματος της κοινωνικής απελευθέρωσης, το σπάσιμο των δεσμών του ιμπεριαλισμού. Χτίζει τη σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική.
Συγκροτούμε μορφές αντίστασης παντού. Δημιουργούμε τους όρους για ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ικανού να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Εκδήλωση-Συζήτηση
Τετάρτη 13 Απρίλη, 7:30 μ.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ομιλητής: Ηλίας Καμαρέτσος