Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Απρ 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ξαναχτυπούν τα τύμπανα του πολέμου... Ξαναπήραν μπροστά οι δολοφονικές μηχανές των ιμπεριαλιστών, βομβαρδίζοντας και σπέρνοντας το θάνατο στο λαό της Λιβύης... Για να τον «σώσουν» κι αυτόν... Όπως «έσωσαν» τους λαούς στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία... Όπως «έσωσαν» τον παλαιστινιακό λαό από τους σιωνιστές δολοφόνους...

Οι πολεμικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι Αμερικάνοι, Γάλλοι και Άγγλοι ιμπεριαλιστές μαζί με τους «πρόθυμους» συμμάχους τους, ο βομβαρδισμός πόλεων της Λιβύης, το ματοκύλισμα του λαού της και η καταστροφή των υποδομών της (πάντα στο όνομα του... ανθρωπισμού!!!) έχουν ξεκάθαρους στόχους: θέλουν να βάλουν την αιματηρή «σφραγίδα» των ιμπεριαλιστών στη Βόρεια Αφρική, να τρομοκρατήσουν τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, να δημιουργήσουν νέα αντιδραστικά καθεστώτα που θα υπηρετούν πειθήνια τα δικά τους συμφέροντα.

Η κρίση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος -που οξύνει τον ανταγωνισμό όλων των δυνάμεων σε οικονομικό, πολιτικό και γεωτρατηγικό επίπεδο- οδηγεί σήμερα στην έναρξη ενός πολέμου για την κατοχύρωση θέσεων, τον εκτοπισμό ανταγωνιστών και τη στρατιωτική-στρατηγική κυριαρχία. Εξέλιξη που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους λαούς της περιοχής. Οι ιμπεριαλιστές με τις βόμβες τους στέλνουν αιματηρή «υπενθύμιση» ότι δεν θα διστάσουν να αιματοκυλήσουν όλο τον πλανήτη, όταν τα συμφέροντά τους το επιβάλουν. Η «διέξοδος» από την κρίση τους περνάει πάνω από τα ερείπια χωρών και το θάνατο χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων. Πάνω σε αυτά θα στηρίξουν τις νέες εξορμήσεις τους για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


Ο ηρωικός αγώνας των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου τρόμαξε τους ιμπεριαλιστές. Τους ανάγκασε σε ελιγμούς και προσωρινές υποχωρήσεις μπροστά στην αποφασιστικότητα, τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των εξεγέρσεων που ανέτρεψαν αντιδραστικά καθεστώτα, για δεκαετίες υποταγμένα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, που βύθιζαν τους λαούς στη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η ανατροπή του αντιδραστικού καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη είναι υπόθεση του ίδιου του λαού της Λιβύης. Η δημοκρατία, η ελευθερία και οι προοδευτικές κοινωνικές αλλαγές δεν έρχονται με τις κανονιοφόρους των ιμπεριαλιστών και τα «αόρατα» αμερικανικά βομβαρδιστικά, αλλά με τη γνήσια πάλη των λαών και τις ανεξάρτητες ριζοσπαστικές εξεγέρσεις τους.

Σε αυτήν τη νέα, εγκληματική, πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών συμμετέχει ανοιχτά η ελληνική κυβέρνηση με την παραχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών και τη συμμετοχή πλοίων και αεροσκαφών. Αποτελεί κίνηση ύψιστου κινδύνου ενάντια στον ελληνικό λαό και, φυσικά, ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, τυφλά υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό, έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τη μετατροπή της Σούδας σε στρατηγείο της επέμβασης στη Λιβύη και το Άκτιο, την Ανδραβίδα και τον Άραξο σε σημεία εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ, βυθίζοντας τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την ανεργία, βρίσκει λεφτά για συμμετοχή στις πολεμικές εξορμήσεις των ιμπεριαλιστών και δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει κάθε ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό, ακόμα και με άμεση συμμετοχή της, όταν οι «σύμμαχοι» το απαιτήσουν.

Απέναντι στο νέο σφαγείο των ιμπεριαλιστών, Αμερικάνων και Ευρωπαίων, κανένας δημοκρατικός, προοδευτικός, αριστερός άνθρωπος δεν μπορεί να έχει δίλημμα με ποια πλευρά θα είναι και με ποιον θα σταθεί αλληλέγγυος, ποιον θα καταγγείλει και ποιανού την πάλη θα υποστηρίξει: Ή με τους λαούς και τους αγώνες τους ή με τους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους.

Για τις αριστερές, επαναστατικές και κομμουνιστικές δυνάμεις στη χώρα μας μπαίνει επιτακτικά το καθήκον της ανάπτυξης μαζικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα καταγγείλει το νέο σφαγείο, θα βρεθεί αλληλέγγυο με τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς και θα απαιτήσει την πλήρη απόσυρση της κυβέρνησης από τον πόλεμο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί! Να απαιτήσει την πλήρη απεμπλοκή της χώρας από την πολεμική επέμβαση και το άμεσο κλείσιμο των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Λιβύης. Να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λιβυκού λαού να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του. Να απαιτήσει το ολοκληρωτικό ξήλωμα των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και την έξοδό της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
• Να κλείσουν οι βάσεις!
• Έξω από το ΝΑΤΟ! - Έξω από την ΕΕ!
• Καμία παραχώρηση στους ιμπεριαλιστές δολοφόνους!
• Αλληλεγγύη στις εξεγέρσεις των Αραβικών λαών!