Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2011

Βόλος: Ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/3 στον κινηματογράφο «Αχίλλειο» εκδήλωση της Παρέμβασης Πολιτών Βόλου για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, τόσο όσον αφορά το τοπικό νοσοκομείο όσο και γενικότερα. Βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Μαγνησίας και ένα μέλος του σωματείου του Δ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών. Στις τοποθετήσεις τους και οι δύο συνδικαλιστές ανέδειξαν το βασικό πρόβλημα στο χώρο της υγείας, την εποχή του μνημονίου και της επίθεσης, την ολοκληρωτική ισοπέδωση του δημόσιoυ χαρακτήρα της, ακόμη και αυτού του κουτσουρεμένου που υπήρχε.

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ κατήγγειλε ότι ο αριθμός των γιατρών συνεχώς μειώνεται, φέτος είναι οι μισοί από πέρσι στη Μαγνησία, ενώ στο νοσοκομείο η κατάσταση είναι απελπιστική για προσωπικό, γιατρούς και ασθενείς. Λείπουν πάνω από 200 άτομα προσωπικό – χαρακτηριστικά, στις απεργίες κανείς δεν μπορεί να απεργήσει γιατί είναι όλοι προσωπικό ασφαλείας. Επιπλέον, δεν υπάρχουν βασικά είδη, από γάζες μέχρι γάντια μιας χρήσης. Αλλά τα 5 ευρώ και η πληρωμή των εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα καλά κρατούν και μάλιστα, όπως ανέφερε ο νοσοκομειακός γιατρός, από αυτά τα λεφτά έβαλε πετρέλαιο το νοσοκομείο Βόλου όταν αυτό τελείωσε στον πρόσφατο χιονιά, για να μην παγώσουν.
Εγιναν πολλές παρεμβάσεις από συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προσωπικό από κέντρα υγείας, κατοίκους γειτονιών της πόλης που έχουν μείνει χωρίς γιατρό του ΙΚΑ για μήνες, πολίτες που μετέφεραν την εμπειρία τους, σαν ασθενείς, στο νοσοκομείο από «πρώτο χέρι», εργαζόμενους στο Δημόσιο για τη ληστεία του ΟΠΑΔ.
Κοινή διαπίστωση όλων όσοι μίλησαν ήταν η ανάγκη ανάπτυξης κινήματος τόσο στο χώρο των υγειονομικών όσο και των εργαζόμενων γενικότερα για δημόσια, δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη για όλους.