Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2011

Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα επικεντρώνει τις παρεμβάσεις της στο φλέγον θέμα της επιχειρούμενης συγχώνευσης σχολείων. Το πρόβλημα εμφανίζεται οξυμένο στην περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου βρίσκεται ο Δενδροπόταμος, συνοικία φτωχή και υποβαθμισμένη, που κατοικείται κύρια από τσιγγάνους. Αποφασίστηκε και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο στέκι νεολαίας στους Αμπελόκηπους στις 6.30 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Ελάτε να κουβεντιάσουμε για τις συγχωνεύσεις και το νέο σχολείο». Για την επιτυχία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις λαϊκές αγορές της Ξηροκρήνης και της Μενεμένης, ενώ έγινε πικετοφορία σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη. Παράλληλα απευθύνθηκε πρόταση σε άλλες συλλογικότητες, σχήματα και πρωτοβουλίες της περιοχής για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση εκδήλωσης-πορείας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου στην πλατεία Αμπελοκήπων, με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η Πρωτοβουλία συμμετείχε στη διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης για την Κερατέα στο «Μακεδονικό» και στην πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας, στις 2 Απριλίου. Ακόμη αποφασίστηκε η από κοινού δράση με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες γειτονιάς για το ζήτημα των μεταλλείων Χαλκιδικής και, σαν μια πρώτη κίνηση, αντιπροσωπεία μας θα επισκεφτεί και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους της Χαλκιδικής την Κυριακή 10 Απριλίου.
Εντωμεταξύ αποφασίστηκε η στενή και εντατική παρακολούθηση και η συμμετοχή-στήριξη όποιων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων αποφασιστούν ενάντια στις δυσβάσταχτες και απαράδεκτες αυξήσεις των δημοτικών τελών στο δήμο του Παύλου Μελά. Ηδη εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας παρευρέθηκαν στην παρέμβαση-διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του συγκεκριμένου δήμου για το θέμα. Οι αυξήσεις αυτές αποτελούν προπομπό των όσων πρόκειται ν’ ακολουθήσουν στους υπόλοιπους δήμους. Αδιάλειπτα συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της Πρωτοβουλίας στις παρεμβάσεις και διεργασίες της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» σχετικά με το νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ στην αξία των εισιτηρίων. Τέλος, εξετάζονται προτάσεις για πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις για μετά το Πάσχα.