Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Απρ 2011

Κερατέα όλη η Ελλάδα

«Μη διστάζετε να συμπεριφερθείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη περιοχή» είπε ο Τσόρτσιλ προς τα αγγλικά στρατεύματα στα Δεκεμβριανά. Μοιάζει ωστόσο ανατριχιαστικά με προτροπή της σημερινής κυβέρνησης προς τις δυνάμεις καταστολής στην Κερατέα, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά και τον τρόπο καταστολής του δίκαιου αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και 4 μήνες.
Στο όνομα της νομιμότητας των... μεγαλοεργολάβων και για τα σκοτεινά συμφέροντα κύκλων της πλουτοκρατίας, στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σε άντρες, γυναίκες, παιδιά και γέροντες, έχει επιβληθεί μια κατάσταση πολιορκίας. Βιώνουν καθημερινά την ωμή βία των ΜΑΤ, τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, τον χημικό πόλεμο, την εισβολή στα σπίτια. Με μοναδικό «αδίκημα» ότι επιμένουν να αγωνίζονται για την περιοχή τους και για το δικαίωμα να μη ζουν σε «συνθήκες χωματερής».
«Είμαστε σε πόλεμο». «Κηρύττουμε τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Δεχθήκαμε εισβολή από έναν στρατό κατοχής». «Έχουμε δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις». Οι λέξεις αυτές δεν ακούγονται από «συνήθεις ύποπτους», από κατασκευασμένους από την αστυνομία ενόχους-«ταραξίες». Ακούγονται από δημάρχους, γιατρούς, παπάδες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους και εργάτες και από κάθε κοινωνικό στρώμα που ζει και αντιστέκεται στην Κερατέα.
Η κυβέρνηση για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» ανοίγει τα κεφάλια συνταξιούχων, ξυλοκοπεί 15χρονα, βρίζει μητέρες, παππούδες και παιδιά. Το ύφος, το ήθος και η βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής ταιριάζει γάντι σε μια κυβέρνηση που «αποφασίζει και διατάσσει» μετά ξυλοδαρμού, σε μια κυβέρνηση της βίας και των ΜΑΤ. Το μόνο που καταφέρνουν ωστόσο είναι να συσπειρώνουν όλο και περισσότερο τους κατοίκους στη γραμμή της αντίστασης.
«Το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό» δηλώνει ο υπουργός των ΜΑΤ Παπουτσής. Είναι όμως, απ' ό,τι φαίνεται, αστυνομική η λύση του. «Μην ασχολείστε με την αστυνομία, ασχοληθείτε με την ουσία του προβλήματος στην Κερατέα» συνεχίζει. Να όμως που κυβέρνηση και αστυνομία... ασχολούνται με τους κατοίκους της περιοχής (και με όσους τους συμπαραστέκονται) και όχι με την ουσία του προβλήματος. Και επειδή αυτές οι ανοησίες έχουν κοντά ποδάρια (το συνειδητοποιούν, άλλωστε, και οι ίδιοι) επιστρατεύεται η τρομοκρατία απέναντι σε όσους αντιμιλούν: «Πρόκειται για πρόκληση προς τη νομιμότητα και προς την ίδια την κυριαρχία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται με τους νόμους» είναι η επίσημη τσιχλόφουσκα της εξουσίας.
Νομοθετεί λοιπόν ο ελληνικός λαός! Μέσω του κοινοβουλίου! Έτσι λειτουργεί η «δημοκρατία»! Και επειδή, προφανώς, η «δημοκρατία» λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, η φωνή των κατοίκων είτε φιμώνεται είτε διαστρεβλώνεται και οι ίδιοι οι κάτοικοι κατασυκοφαντούνται ως βολεμένοι που «απλά θέλουν τους κάδους και τα σκουπίδια στην πόρτα του γείτονα και όχι στη δικιά τους».
Αντίθετα, η κρατική καταστολή, η κυβερνητική και καθεστωτική αυθαιρεσία, η διά της βίας επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε απεργία, σε κάθε διεκδίκηση (και στην Κερατέα) είναι μια αναγκαία παραχώρηση του δικαιώματος για «νόμιμη βία» του κράτους και επιβολής των νόμων σε μια «δημοκρατική πολιτεία». Κάτι σαν «κοινωνικό συμβόλαιο» εθελοντικής καταπίεσης, εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού. Τι άλλο θα ακούσουμε από τους τσαρλατάνους της δικτατορίας του πλούτου!..
Ποια νομιμότητα και ποιο δημόσιο συμφέρον; Όταν επιλέγεται για τα ΧΥΤΑ η πιο συμφέρουσα για τους μεγαλοεργολάβους και η πιο ακατάλληλη και επικίνδυνη για το περιβάλλον, για τους ανθρώπους και για τη δημόσια υγεία... επένδυση απόρριψης απορριμμάτων. Γιατί επένδυση είναι για την κυβέρνηση προστασίας των κεφαλαιοκρατών-τοκογλύφων-μεγαλοεργολάβων η διαχείριση των σκουπιδιών. Είναι η άλλη όψη της ταξικής πολιτικής που θέλει να διαχειρίζεται κάθε κοινωνικό πρόβλημα εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και υπέρ του κεφαλαίου. Ή, όπως πολύ παραστατικά το είπε νεόπλουτος με υπογραφή «κάτοικος Εκάλης», «Βρομοκερατιώτες, τα σκουπίδια μας στην πόρτα σας! Τι, νομίζετε ότι θα τα καταφέρετε;».
Το αν τα καταφέρνουν οι κάτοικοι της Κερατέας ή οι κάτοικοι της Εκάλης (σχηματικός ο ταξικός διαχωρισμός) είναι βέβαια ζήτημα ανοιχτό. Ωστόσο, η κατάσταση στην Κερατέα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα που αφορά μονάχα τους κατοίκους της περιοχής. Και αυτό, όχι μονάχα γιατί το «βρόμικο σχέδιο» περικύκλωσης της Αθήνας με χωματερές θα φτάσει στη μύτη και στα πνευμόνια όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Όχι μόνο γι’ αυτό. Αλλά γιατί στην Κερατέα, και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον αγώνα των κατοίκων, προετοιμάζεται ο τρόπος αντιμετώπισης των αντιστάσεων σε όλη την επικράτεια. Στην Κερατέα προσομοιώνονται οι μελλοντικές συνθήκες αστυνομοκρατίας σε όποιον διαμαρτύρεται και αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Τζάμπα, δηλαδή, ασκείται και ο στρατός στην αντιμετώπιση διαδηλωτών;