Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Απρ 2011

Έχουν το θράσος να εμφανίζονται μπροστά στο λαό!

Μοιράστηκε χθες στους Αγίους Αναργύρους


Με τον προκλητικό τίτλο «Πορεία προς το λαό» ονόμασε η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις εξορμήσεις των κυβερνητικών στελεχών που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες. Θορυβημένη από το κλίμα οργής και αγανάκτησης που δικαιολογημένα κυριαρχεί στις συνειδήσεις λαού και νεολαίας εξαιτίας της ανελέητης αντιλαϊκής επίθεσης που δεν έχει τελειωμό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να εμφανιστεί «κοντά στο λαό».
Έχει όμως κι ένα ακόμη λόγο: θέλει να προετοιμάσει το κλίμα λίγο πριν το νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που θα ανακοινώσουν αύριο Παρασκευή και θα εφαρμόσουν άμεσα, πριν το καλοκαίρι. Μέτρα που επιβάλλει το «Σύμφωνο για το ευρώ» που συνυπέγραψε τέλη Μάρτη η κυβέρνηση. Μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Μέτρα που θα σημάνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για το λαό και τους εργαζόμενους: που θα επεκτείνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, που θα ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πρόνοια.



Έχει, λοιπόν, το θράσος ο Λοβέρδος (ο νυν Υπουργός Υγείας και πρώην Υπουργός Εργασίας) να επισκέπτεται την περιοχή μας για να «διαφημίσει» την πολιτική τους. Πολιτική που στο χώρο της Υγείας έχει να επιδείξει ό,τι πιο αντιδραστικό και απάνθρωπο έχουμε δει μέχρι σήμερα.
- Κλείνοντας τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο ή καταδικάζοντας τα σε διάλυση, χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο που είναι λίγο πριν το κλείσιμο ή το Θριάσιο με το απλήρωτο προσωπικό είναι μόνο μερικά από τα δείγματα της εφιαλτικής συνέχειας.
- Διαλύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υγειονομικές τους υπηρεσίες. Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ κλείνουν, οι γιατροί δεν φτάνουν για να καλύψουν τις υπερπολλαπλάσιες ανάγκες που δημιούργησε το σπρώξιμο στο ΙΚΑ των ασφαλισμένων από δεκάδες άλλα ασφαλιστικά ταμεία, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ συρρικνώνονται (στην περιοχή μας έχουμε την μεταφορά του ΙΚΑ Καματερού στα Άνω Λιόσια ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους).
- Επιβάλλοντας νέα χαράτσια στους εργαζόμενους, όπως με το εισιτήριο των 5 ευρω στα δημόσια νοσοκομεία ή με την περικοπή εκατοντάδων φαρμάκων, εξετάσεων και επεμβάσεων από τις λίστες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τη ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θύματα της ανεργίας και της ανασφάλιστης-μαύρης εργασίας, που δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ενσήμων που επέβαλαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.


• Να πούμε όχι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική που ξεθεμελιώνει τα δικαιώματά μας!
• Να αντισταθούμε στο μέλλον της φτώχειας και της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλουν.
• Δεν θα φορτωθούμε εμείς την κρίση που γέννησε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημά τους.
• Να οργανώσουμε τους αγώνες μας! Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Γιατί αν τις αφήσουμε σε αυτούς, αυτό που μας περιμένει είναι ακόμη χειρότερο!