Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Απρ 2011

Αθήνα: Σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων στα νοσοκομεία

Την Τετάρτη 30/3 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων και συνδικαλιστών από το χώρο της δημόσιας περίθαλψης του λεκανοπεδίου Αττικής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ελπίς», ύστερα από κάλεσμα συνδικαλιστών. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι από 18 νοσοκομεία. Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται και η προσπάθεια συμπόρευσης ενός δυναμικού που παρεμβαίνει στο χώρο.
Η συζήτηση στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτωπα που θα ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα με αιχμές το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και το ζήτημα των προσλήψεων-έλλειψης προσωπικού. Επίσης, αξιολογήθηκε ως σημαντικό και το ζήτημα της καταβολής των υπερωριών-πρόσθετων αμοιβών στους εργαζόμενους που τους οφείλονται από την 1/12/2010.

Υπήρξαν σημεία σύγκλισης ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα στην ανάγκη-κατεύθυνση συγκρότησης επιτροπών-πρωτοβουλιών στα νοσοκομεία, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, ξεπερνώντας την υποτακτική-συμβιβαστική γραμμή της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ και της πλειοψηφίας των σωματείων, να δημιουργήσουν αντιστάσεις μέσα από την κίνησή τους.
Παράλληλα τέθηκε ως στόχος η προσπάθεια να γίνουν γενικές συνελεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να συζητήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι τα κρίσιμα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, με πρόταση κινητοποιήσεων κατά νοσοκομείο και ευρύτερα εφόσον αυτό γίνει κατορθωτό. Ακόμη αποφασίστηκε η συμμετοχή αυτού του δυναμικού σε όσα αγωνιστικά ραντεβού προκύψουν τις επόμενες μέρες.
Υπήρξαν και διαφωνίες αλλά και αντιπαράθεση κυρίως πάνω σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα όπου, εκ των πραγμάτων, είναι δύσκολο –αν όχι αδύνατο- να προκύψουν συγκλίσεις στη βάση διαφορετικών υπαρκτών πολιτικών απόψεων. Από μεριάς των συνδικαλιστών της Ταξικής Πορείας Υγειονομικών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαία συνθήκη ύπαρξης βάσης στήριξης σε κάθε νοσοκομείο από εργαζόμενους από τα κάτω, κάτι το οποίο είναι και το δυσκολότερο και που όμως δεν μπορεί με τίποτα να παρακαμφθεί ή να υποκατασταθεί από κινήσεις «κορυφής». Το ραντεβού ανανεώθηκε για μετά το Πάσχα.