Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2011

Λάρισα: Αγώνας ενάντια στην κόλαση της ανεργίας

Η Πρωτοβουλία Ανέργων αποφάσισε και πραγματοποιεί παρεμβάσεις, κάθε Τετάρτη απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου είναι και ένας από τους τόπους συγκέντρωσης ανέργων. Ενώ πολλά πρωινά γίνονται παρεμβάσεις, με προκήρυξη, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ, όπου οι ουρές των ανέργων είναι τεράστιες. Στις συζητήσεις της Πρωτοβουλίας, που γίνονται κάθε εβδομάδα, συμμετέχουν αρκετοί εργαζόμενοι-άνεργοι. Εκεί καθορίζεται το πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες μέρες καθώς και η βελτίωση των παρεμβάσεων. Ήδη το κεντρικό κείμενο της Πρωτοβουλίας μεταφράστηκε και στα αλβανικά, καθώς πολλοί μετανάστες είναι άνεργοι, ειδικά στον χώρο της οικοδομής. Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ότι πολλοί είναι πολύ στριμωγμένοι και σκέφτονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πράγμα που τους εμποδίζει να πάρουν μαζικά μέρος στο κίνημα πάλης ενάντια στην ανεργία, για το δικαίωμα στη δουλειά.
Οι εργαζόμενοι-άνεργοι αισθάνονται και είναι ανυπεράσπιστοι. Έχουν απέναντί τους το σύστημα και τους μηχανισμούς του, ενώ τα συνδικάτα και πολλά κόμματα που θέλουν να λέγονται αριστερά, αντί για βοήθεια στη συγκρότηση του κινήματος, μόνο προβλήματα δημιουργούν. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι φοβούνται να τους εμπιστευτούν (συνδικάτα και κόμματα) με αυτά που βλέπουν και δεν έχουν άδικο. Ενώ η απογοήτευση και η απελπισία κυριαρχούν αφού σε πολλά σπίτια εργαζόμενων όλη η οικογένεια είναι άνεργη.
Η Πρωτοβουλία Ανέργων Λάρισας έχει αναλάβει έναν δύσκολο δρόμο, αυτόν της οργάνωσης και του αγώνα που πρώτα από όλα θα σπάσει την απομόνωση και την ηττοπάθεια του κάθε εργαζόμενου και να τη μεταλλάξει σε μαζικό κίνημα που είναι η μοναδική ελπίδα για τη νίκη των εργαζομένων.