Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιαν 2012

17 ΓΕΝΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μέτωπο Αντίστασης στη βαρβαρότητα!
Δεν θα σταματήσουν...
Είναι πια ξεκάθαρο σε όλο το λαό, σε όλους τους εργαζόμενους: η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφάλαιου ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί, αλλά θα δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Τόσο όσο της επιτρέπει ο συσχετισμός δύναμης. Τόσο όσο της επιτρέπουμε εμείς.
Είναι πια ολοφάνερο ότι το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης της εργατικής τάξης και των λαών, βουτηγμένο στην κρίση και τους ανταγωνισμούς και προσπαθώντας να περισώσει την κερδοφορία του, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους. Με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση, ισοπεδώνονται οι κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα αγώνων. Την ίδια στιγμή που ολόκληροι λαοί ζουν στο πετσί τους τη βιαιότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τον πόλεμο, την ερήμωση.
Στη χώρα μας, το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας, όλοι αυτοί που «ορκίζονται» στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν τη δουλικότητά τους στα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Χωρίς την παραμικρή αναστολή, έχουν παραδώσει το λαό και τη χώρα, αλυσοδεμένους, στις ορέξεις του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου και των οργανισμών του (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).
Για δυο ολόκληρα χρόνια, με τα απανωτά μνημόνια και τους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους που τα υλοποιούν, η βαρβαρότητα επελαύνει, ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας απλώνεται πάνω από την κοινωνία: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων, χαράτσια... Και σήμερα τα ξένα αφεντικά της τρόικας απαιτούν από τη διορισμένη κυβερνητική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ακόμη πιο επώδυνα για το λαό μέτρα. Γι’ αυτούς και την πολιτική τους, η «σωτηρία» της χώρας περνάει μέσα από την καταστροφή του κόσμου της δουλειάς. Μέσα από την βίαιη καταστολή κάθε φωνής αντίστασης. Μέσα από την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ακόμη και μέσα από την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης!
... αν δεν τους σταματήσουμε!
Όμως, αυτή η επέλαση της βαρβαρότητας ξυπνάει μαζικά και τις λαϊκές-εργατικές συνειδήσεις. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές πληθαίνουν καθημερινά οι εστίες αντίστασης. Χιλιάδες λαού και εργαζομένων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα, παίρνουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι είναι ο μόνος που τους απομένει και ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση.
Από το μεγαλειώδη αγώνα στη Χαλυβουργία, τις κινητοποιήσεις στον ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ, από τη Λουκίσας ΑΒΕΕ και την 3Ε Εκτυπωτική μέχρι τις λαϊκές πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια, λαός και εργαζόμενοι βάζουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον τους, το ταξικό τους συμφέρον. Χτίζουν νέους δεσμούς αλληλεγγύης κόντρα στην απομόνωση και το φόβο που θέλει να επιβάλει το σύστημα. Ανοίγουν το δρόμο για τις πρώτες σημαντικές νίκες
Μέσα από αυτήν την κίνηση διαλύονται και οι αυταπάτες γύρω από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και όλους αυτούς που είχαν μετατρέψει τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα σε σφραγίδες ή κομματικά παραμάγαζα. Όλους αυτούς που βολεύονταν από τη διάλυση του εργατικού κινήματος και την καλλιέργεια της αντίληψης της ανάθεσης. Αλλά και όλους αυτούς που σήμερα, αναπαράγοντας τις εκλογικές αυταπάτες, προβάλλουν ως λύση τις κάλπες.
Μέσα από αυτήν την κίνηση θα υπηρετηθεί και η υπόθεση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης λαού και εργαζομένων, πέρα από επίπλαστους διαχωρισμούς. Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για την πραγματική προοπτική του λαού και της εργατικής τάξης: μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
• ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
• ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. - ΧΑΥΤΕΙΑ (Αιόλου και Σταδίου)
Ταξική Πορεία