Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

22 Ιαν 2012

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει οξυνθεί μία μόνιμη κατάσταση που λαμβάνει χώρα στο πεζοδρόμιο της Πατησίων μπροστά στην ΑΣΟΕΕ. Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται βίαια απέναντι στους μετανάστες μικροπωλητές, συλλαμβάνοντάς τους μετά από άγριο ξυλοδαρμό.
Εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων (και την ανάγκη για «καθαρή» πόλη) η κατάσταση πήρε άλλη τροπή. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ (που απ’ ό,τι λέγεται μισθώνει ο Δήμος Αθηναίων) μαζί με ομάδες ΔΙΑΣ και τη δημοτική αστυνομία επιτέθηκαν στους μετανάστες. Μάλιστα, παρατάχθηκαν μπροστά στις πύλες της ΑΣΟΕΕ όπου συγκρούστηκαν με φοιτητές που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τους μετανάστες, πετώντας δακρυγόνα μέσα στο γεμάτο φοιτητές και γονείς προαύλιο (ήταν ημέρα αποφοίτησης) της σχολής, ενώ ένας αστυνομικός έβγαλε όπλο και σημάδεψε μέλη του φοιτητικού συλλόγου. Σα να μην έφτανε αυτό, δύο μέρες μετά το άνοιγμα της σχολής από τις διακοπές, μετά από μία νέα επίθεση της κρατικής καταστολής, εισέβαλαν στη σχολή ασφαλίτες με πολιτικά και συνέβαλαν μετανάστες που είχαν γλυτώσει από την αστυνομική βαρβαρότητα που προηγήθηκε, καταπατώντας επιπλέον και το Άσυλο. Το μόνο που έκανε η πρυτανεία ήταν να κλειδώσει την κεντρική είσοδο της σχολής για να μπορούν ανενόχλητες οι δυνάμεις καταστολής να συνεχίσουν το έργο τους. Αντίστοιχα σκηνικά έχουν συμβεί και στη Νομική.
Το κράτος θέλει να πείσει τον κόσμο της γύρω περιοχής ότι προσπαθεί να ξεφορτωθεί τους μετανάστες, τους ίδιους που μέχρι το 2004 έχτισαν με τον ιδρώτα και κυριολεκτικά το αίμα τους όλα τα «μεγάλα έργα» από τα οποία κερδοφόρησε το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο. Μάλιστα, στοχοποιεί και χτυπάει ταυτόχρονα και το Άσυλο, σπέρνοντας την ξενοφοβία στον κόσμο του κέντρου της Αθήνας, που τόσα έχει περάσει από τους σχεδιασμούς του κράτους.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τον φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ να βγει μαζικά και να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή και το λαϊκό Άσυλο που χτυπιέται σε βάρος της συγκεκριμένης εξαθλιωμένης κοινωνικής ομάδας. Ως φοιτητές δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους μετανάστες, που γεννάνε τα σχέδια και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Ισα-ίσα, στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξάρτηση, ενάντια στα σχέδια που ξεπουλάνε το μέλλον μας και την εξαθλίωση, θα βρεθούμε και θα παλέψουμε πλάι-πλάι ενάντια σ’ αυτούς που κερδοφορούν στις πλάτες μας.