Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2012

Δρομολογείται η ανάληψη της «κυβερνητικής πρωτοβουλίας» με στόχο τις διαδηλώσεις

Η διαδήλωση, όπλο των εργαζόμενων και του λαού.
Διά στόματος υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη αυτή τη φορά, του Παπουτσή, και ύστερα από επερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Δένδια (ΝΔ) και Πλεύρη (ΛΑΟΣ), στις 22/1 στη Βουλή, ανακοινώθηκε ότι επίκειται η «κυβερνητική πρωτοβουλία», δηλαδή το νέο νομικό πλαίσιο που θέλουν να επιβάλουν με στόχο τον περιορισμό και τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί, όλη την προηγούμενη περίοδο, οι σχετικές με το θέμα κινήσεις και δηλώσεις του δημάρχου Καμίνη. Η Μπακογιάννη πρότεινε την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο «ιστορικό κέντρο». Ακούστηκαν ξανά τα χιλιοειπωμένα σχετικά με τις «ολιγομελείς ομάδες» που κλείνουν τους δρόμους της Αθήνας, στοχεύοντας, ακριβώς, τις… δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες! Επιχειρήθηκε να συνδεθούν οι διαδηλώσεις με τη συνολικότερη «υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας», με την «ανομία» και την «εγκληματικότητα», ενώ ο Παπουτσής κάλεσε τους «πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς» να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σαν τον «διάλογο» για τα εργασιακά, άραγε;
Το σύστημα και η σημερινή, δοτή, διαχείρισή του (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ), προκειμένου να περάσει «διά πυρός και σιδήρου» τη συνεχή, καθημερινή και κλιμακούμενη βάρβαρη πολιτική του, σύμφωνα και με τις… «ανελαστικότατες» άμεσες απαιτήσεις των ξένων αφεντικών της τρόικας, και μπροστά στον τρόμο των μαζικών αντιδράσεων και ξεσπασμάτων του «εχθρού λαού», προετοιμάζει το νέο χτύπημά του στο δικαίωμα του λαού, των εργαζόμενων, των ανέργων, των απολυμένων, της νεολαίας, στη διαδήλωση. Ταυτόχρονα με τους μηχανισμούς καταστολής, με τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις ομάδες ΔΙΑΣ/Δέλτα, με έναν ολόκληρο μηχανισμό τον οποίο προσπαθεί να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει, «απαιτείται» και ένα νέο –απαγορευτικό– νομοθετικό πλαίσιο. Δίπλα σε αυτά, βέβαια, βρίσκεται και η ποινικοποίηση των απεργιών των εργαζόμενων, απεργίες οι οποίες κηρύσσονται «παράνομες και καταχρηστικές» από την αστική ταξική δικαιοσύνη, με ταχύρρυθμες μάλιστα διαδικασίες, η ποινικοποίηση των άλλων μορφών πάλης, οι τρομονόμοι και οι κουκουλονόμοι, η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού. Πρόσχημα, μαζί με άλλα, είναι και εδώ η «ανάπλαση» και «προστασία» της Αθήνας και του ιστορικού της κέντρου. Και εδώ «συναντιέται», μάλιστα, με τον διωγμό των μεταναστών, αλλά και με τις συνέπειες της πολιτικής τής εξαθλίωσης που ακολουθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Η σθεναρή και αποφασιστική και έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στη διαδήλωση αποτελεί βασικόν όρο για την ανάπτυξη και το ξετύλιγμα των –απόλυτα πλέον– αναγκαίων γι' αυτόν αγώνων και αντιστάσεών του.