Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Ιαν 2012

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ):
Μέτωπο Αντίστασης όλων των εργατών ενάντια σε κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας άσχημης εξέλιξης στον αγώνα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας. Οι εργάτες των χαλυβουργείων του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο απέναντι στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας του Ασπρόπυργου και στους υπόλοιπους εργαζόμενους και αλληλέγγυους στην διάρκεια της 24ωρης Απεργίας του Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Και στη μέση τα ΜΑΤ, αστυνομία και ασφαλίτες για να προστατεύσουν δήθεν το «δικαίωμα στην εργασία» στην πραγματικότητα για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να τρομοκρατήσουν τους εργάτες, να δείξουν την «πυγμή του οργανωμένου κράτους» όπως ζήτησε ο βουλευτής Βόλου της ΝΔ Νάκος αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καρτάλης. Όπως απαίτησε ο τοπικός σύνδεσμος βιομηχάνων και όλοι οι απολογητές του συστήματος της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού και του ξεπουλήματος της χώρας.
Τα συνθήματα των πανό του σωματείου χαλυβουργών του Βόλου έγραφαν «όχι άλλα κουφάρια εργοστασίων» και η διοίκηση του σωματείου, με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, κατηγορεί, όσους στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου και καλούν τους εργάτες σε Βόλο και Βελεστίνο να μπουν στον ενιαίο αγώνα, σαν υπονομευτές που θέλουν να κλείσουν τα εργοστάσια και να τους αφήσουν άνεργους !
Σε «συντονισμό» και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που όλες τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή την αντιπαράθεσή τους για τις τακτικές του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να βάλουν τους εργάτες και όχι μόνο τους χαλυβουργούς, σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.
Όλοι αυτοί που με κάθε τρόπο βοήθησαν την εργοδοσία να ασκήσει εκβιασμούς και πιέσεις στους εργάτες του Βόλου για να αποδεχθούν το κόψιμο των ωρών δουλειάς και του μεροκάματου, καμώνονται ότι ενδιαφέρονται να μείνουν ανοικτά τα εργοστάσια για να έχει ο κόσμος δουλειά. Και κινδυνολογούν ότι τα εργοστάσια θα κλείσουν από τις απεργίες των εργατών και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης.
Όλοι ξέρουμε στο Βόλο ότι τα εργοστάσια που έκλεισαν παλιότερα αλλά και σήμερα δεν έκλεισαν από τις εργατικές απεργίες αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούσαν μεγαλύτερα κέρδη που θα έβγαζαν είτε αλλάζοντας «δραστηριότητα» (από παραγωγή μόνο εμπορία), είτε μεταφέροντας την παραγωγή σε άλλη χώρα, είτε κάτω από το βάρος του δικού τους ανταγωνισμού και της κρίσης τα κλείνουν περιμένοντας καλύτερες «ευκαιρίες».
Σήμερα το κεφάλαιο με όπλα του την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της επίθεσης των αστικών κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργαζόμενων έχει στόχο να μετατρέψει τους εργάτες σε σύγχρονους δούλους που θα δουλεύουν όσο και όποτε θέλει και θα τους πληρώνει όσο και όποτε θέλει. Αυτό βαφτίζουν οι θλιβεροί απολογητές της εργοδοσίας και όλος ο συρφετός που τους ακολουθεί «δικαίωμα στην δουλειά» !
Για όλους τους εργάτες σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας δεν μπορεί να καλυτερέψει τους όρους δουλειάς και ζωής του, το αντίθετο, σε κάθε υποχώρηση θα απαιτείται από την εργοδοσία και νέα για να φτάσει στον στόχο της, την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διάλυση της εργατικής τάξης, στο γονάτισμά της.
Απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που βιώνει όλος ο εργαζόμενος λαός δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Οργάνωσης, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης. Σε αυτό τον δρόμο ενωμένοι σαν μία γροθιά μπορούμε να νικήσουμε. Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας παραμερίζοντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να συντονίσουμε μαζικά την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς έξω και ενάντια σε λογικές περιχαράκωσης, εικονικού κινήματος, σεχταρισμού και δήθεν ταξικής καθαρότητας που εκπορεύονται από το ΠΑΜΕ. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, σήμερα στο Βόλο, πόσο αδιέξοδες είναι για το εργατικό κίνημα. Καταδικάζουμε το πανό που αναρτήθηκε με υπογραφή του σωματείου χαλυβουργίας Βόλου που έγραφε «όχι στον φασισμό του ΠΑΜΕ» σαν προβοκατόρικο που ήθελε να οξύνει την αντιπαράθεση και τον διαχωρισμό μεταξύ των εργατών.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ηττηθούν οι εργατικοί αγώνες, η οργάνωση και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, όλα τα εργατικά σχήματα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της χαλυβουργίας του Ασπροπύργου, να συντονίσουν την δράση τους για να δημιουργηθούν όροι πραγματικής αγωνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών των χαλυβουργείων του Μάνεση, για να σπάσουμε τον διαχωρισμό που προσπαθούν να στήσουν εργοδοσία, κυβέρνηση και όλο το αστικό μέτωπο.

17 Γενάρη 2012
Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ)