Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Ιαν 2012

Χανιά : θάνατος άστεγου

Ανδρας 63 χρονών, άστεγος, άφησε την τελευταία του πνοή σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας των Χανίων, την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, το βράδυ στις 7 του Γενάρη. Ανεργος και χωρίς οικογένεια, ο άτυχος άνδρας έτρωγε τους τελευταίους μήνες στο συσσίτιο της πλατείας και κοιμόταν όπου έβρισκε τριγύρω. Το τραγικό γεγονός συντάραξε την κοινωνία των Χανίων. Δεκάδες συμπολίτες μας κινητοποιηθήκαν, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγοράς και άφησαν λίγα λουλούδια στο σημείο, επισημαίνοντας το γεγονός ότι είναι ο «πρώτος νεκρός άστεγος» στην πόλη μας και ότι απαιτείται άμεση αντίδραση καθώς με την κατάσταση που επικρατεί λόγω των αντιλαϊκών μέτρων θα πρέπει να αναμένονται και άλλα τέτοια γεγονότα. Ανακοινώσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο εξέδωσαν συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Να ανατρέψουμε την πολιτική και τις αιτίες της φτώχειας
Ενας συνάνθρωπός μας πέθανε νύχτα σ’ ένα παγκάκι μέσα στο κρύο. Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση αγγίζει όλο και περισσότερες οικογένειες και στον τόπο μας. Τα απανωτά μέτρα που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, οι απολύσεις, τα χαράτσια , η κατάργηση της όποιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε συνθήκες που σύντομα ο θάνατος του συνανθρώπου μας δεν θα θεωρείται μεμονωμένο γεγονός (…)
Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει να τον οδηγήσουν σε χειρότερες καταστάσεις εξαθλίωσης. Να μην αφήσουμε να φθάσουν οικογένειες σε καταστάσεις απόγνωσης που δεν θα μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους.
Να οργανωθούμε στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Να βάλουμε φρένο σ’ αυτήν την πολιτική της βαρβαρότητας.
Να απαιτήσουμε: Κανένας χωρίς στέγη-θέρμανση-νερό-φως.
Δωρεάν υγεία, περίθαλψη για όλους.
Δουλειά –αξιοπρεπή μισθό για να ζήσουμε κι όχι ψίχουλα για να επιβιώνουμε.»
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, μετά την κατακραυγή που εκφράστηκε, σε συνεδρίασή του στις 10-1-2012 αποφάσισε να καλύψει προσωρινά τους άστεγους της πόλης με 10 κρεβάτια στο γηροκομείο και να ανοίξει τους χώρους του αθλητικού κέντρου στην Παλιά Ηλεκτρική, αφού και στα Χανιά αναμενόταν τις επόμενες μέρες να πέσει η θερμοκρασία κάτω απ΄ τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οσο πιο γρήγορα βγούμε μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη πολιτική τής εξαθλίωσης και της φτώχειας.